Junge matchvinder for Juventus foran 39.000 tilskuere: 'Havde gåsehud hele kampen'

Fodboldkvindernes midtbanespiller Sofie Junge scorede kampens eneste mål, da Juventus slog Fiorentina i Serie A foran rekordmange tilskuere.

Sofie Junge (th) jubler over sin scoring og sejren mod Fiorentina. (Foto: MARCO BERTORELLO © Scanpix)

Der er nogle dage i dit liv, som du aldrig kommer til at glemme.

Søndag den 24. marts 2019 er en af de dage, som fodboldspilleren Sofie Junge Pedersen nok altid vil have lagret i sin hukommelse.

Landsholdets midtbane-strateg var i dag med til at skrive historie i Italien, da hun sammen med sit hold, Juventus, spillede foran hele 39.000 tilskuere på Juventus Stadium i topkampen i Serie A mod konkurrenterne fra Fiorentina.

En ny tilskuer-rekord i italiensk kvindefodbold.

Og ikke nok med det - så blev Junge såmænd også matchvinder i opgøret, da hun seks minutter før tid scorede kampens eneste mål.

Alt i alt en overvældende oplevelse for den 26-årige dansker.

- Det var helt fantastisk. Jeg fik bare gåsehud hele tiden. Lige fra starten, da vi trådte ind på stadion til opvarmningen, og senere, da man kunne høre publikum synge Juventus' klubsang, under kampen da alle flagede og jublede - og ja, selvfølglig, da jeg scorede.

- Det var helt vildt med scoringen. Jeg plejer bare at løbe ned til mine holdkammerater, hvis jeg scorer, men denne gang løb jeg ud til hjørneflaget og prøvede at juble sammen med tilskuerne. Jeg har aldrig prøvet at blive matchvinder på den måde og i sådan en kulisse, så jeg prøvede at nyde hvert et sekund, siger Sofie Junge Pedersen.

  • Sofie Junge Pedersen (med et blå pandebånd) og resten af Juventus-holdet kort før kickoff. (Foto: MARCO BERTORELLO © Scanpix)
  • 39.000 tilskuere var på plads til kampen. (Foto: MARCO BERTORELLO © Scanpix)
  • Sofie Junge spillede hele kampen på den centrale midtbane. (Foto: MARCO BERTORELLO © Scanpix)
  • Danskeren bliver lykønsket efter sin scoring til 1-0. (Foto: MARCO BERTORELLO © Scanpix)
  • Sofie Junge bliver tiljublet efter sin scoring kort før tid. (Foto: MARCO BERTORELLO © Scanpix)
  • Danskeren jubler efter sit mål. (Foto: MARCO BERTORELLO © Scanpix)
  • Juventus-spillerne fejrer 1-0-sejren. (Foto: MARCO BERTORELLO © Scanpix)
1 / 7

Normalt spiller Junge og Juventus på et mindre stadion og foran markant færre tilskuere, men til dette topopgør valgte den store italienske klub at flytte kampen til herrernes faste stadion for at promovere klubbens kvindehold.

Hurtigt fandt holdet og Sofie Junge ud af, at interessen for kampen var stor i Torino, og få dage før opgøret blev det også meldt ud, at alle 39.000 billetter var blevet reserveret.

Den danske midtbanespiller indrømmer da også, at både hun og holdet var nervøse op til kampen.

- Jeg havde ret svært ved at falde i søvn i nat. Jeg skulle virkelig igennem mange vejrtræknings-teknikker for at falde i søvn, og det lykkedes mig først efter halvanden times tid.

- Det er ikke hver dag, vi spiller foran så mange mennesker, så man kunne også se det på vores spil, som var nervøst til tider. Det var ikke vores bedste kamp. Vi ville så gerne gøre det godt og give tilskuerne en god oplevelse, og derfor er jeg så glad for, at vi kunne score til sidst, så vi kunne juble sammen med vores tilskuere, siger Junge.

Danskeren håber da også, at hun og resten af holdet igen kan få oplevelsen af at spille på Juventus Stadium foran så mange tilskuere.

- Det er noget af det største, jeg har oplevet sammen med EM-finalen mod Holland i 2017. Det var helt fantastisk i dag at opleve en hel by stå bag ved dig. Det har jeg aldrig oplevet før. Jeg håber, tilskuerne også oplevede det som en festlig dag, og vi kan gøre det igen meget snart, siger hun.

Sofie Junges matchvinder-mål betyder, at Juventus øger forspringet på førstepladsen i Serie A ned til Fiorentina på andenpladsen, hvor der nu er fire point mellem de to hold.

Der resterer tre runder af den bedste italienske række, og dermed er de forsvarende mestre fra Juventus godt på vej til at vinde deres andet mesterskab i træk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk