Juventus vinder sjette italienske mesterskab i træk

Juventus havde ingen problemer med at nedlægge Crotone og snuppe det sjette italienske mesterskab på stribe.

Succestræner Massimiliano Allegri får en omgang barberskum i håret, efter at mesterskabet er kommet i hus. (Foto: Filippo MONTEFORTE © Scanpix)

Storklubben Juventus sikrede sig søndag klubbens sjette italienske mesterskab på stribe og det 33. i alt i historien.

Det skete i sikker stil, da nedrykningsaspiranterne Crotone blev slået med 3-0 i en kamp, som aldrig rigtigt blev spændende eller intens.

Til det var klasseforskellen for stor, og Juventus' nederlag til Roma i seneste spillerunde blev derfor blot en udskydelse af mesterskabsfesten i Torino.

Mestrene lagde hårdt fra land. Crotone blev presset i bund, og allerede efter 12 minutter klemte Mario Mandzukic sig forrest på en flad tværaflevering i feltet, og så var føringen en realitet.

Kursen mod mesterskabet var sat, og uden at anstrenge sig voldsomt dominerede de forsvarende mestre resten af halvlegen.

Det var småt med store chancer, men omvendt var Crotone sjældent gæster i Juventus' straffesparksfelt.

Syv minutter før pausen fik hjemmeholdet så en dødbold på kanten af feltet, og det er guf for argentineren Paulo Dybala.

Med et hårdt og perfekt skruet spark vred han bolden over muren og ind i nærmeste målhjørne med sin tiende sæsonscoring.

Crotone kan stadig overleve

Efter pausen trykkede Juventus på knappen med automatpilot.

Med en indsats på cruise control producerede hjemmeholdet alligevel lidt chancer, men skarpheden var ikke imponerende.

Det var Crotones niveau heller ikke, og trods mere boldbesiddelse i kraft af Juventus' lavere tempo kom holdet sjældent frem til det store.

Derfor kom der aldrig spænding i kampen, og Alex Sandro kunne med et hovedstødsmål til 3-0 syv minutter før tid antænde mesterskabsfesten i Torino.

Det sikrede mesterskab betyder også, at Juventus kan spare spillere i sidste spillerunde næste weekend inden Champions League-finalen mod Real Madrid 3. juni.

Napoli og Roma skal i sidste runde fordele anden- og tredjepladsen imellem sig og dermed finde ud af, hvem som skal direkte i Champions League, og hvem der skal gennem kvalifikation.

Derimod det ligger fast, at Lazio, Atalanta og Milan tager pladserne fire til seks, som giver Europa League-deltagelse.

Pescara og Palermo har i et par runder været dømt til nedrykning, men hvem der som det tredje hold skal følge dem ned i Serie B er fortsat et åbent spørgsmål inden sidste runde.

Det bliver en duel på sidste spilledag mellem Crotone med 31 point og Empoli med 32 point.

/ritzau/

Facebook
Twitter