Kraul om Kjær-skifte: ’Spilletiden er fuldstændig essentiel frem mod EM’

Simon Kjærs skifte til AC Milan kan få stor betydning for landsholdet til sommer, vurderer DR Sportens fodboldkommentator.

Efteråret kastede 381 spilminutter af sig i Atalanta-trøjen. Det minutantal forsøger danskeren nu er forbedre i foråret, hvor han skal tørne ud for AC Milan. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

San Siro med dets ikoniske tårne på ydersiden af bygningsværket vokser ind i himlen i det vestlige Milano.

Det emmer af fodbold. Og det emmer af historie.

En historie, der nu også kommer til at indeholde den danske landsholdsanfører, Simon Kjær.

Succes blev det nemlig aldrig til i Atalanta, og det har nu sendt den Sevilla-ejede forsvarsspiller små 60 kilometer vestpå. Fra Bergamo til modebyen Milano og storklubben AC Milan.

Et skifte, som DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul ser med positive øjne på.

- Kigger vi på øjebliksbilledet, er det umiddelbart et skridt nedad. Atalanta ligger bedre til i tabellen og er en Champions League-klub, mens AC Milan jo længe har været inde i en rigtig svær periode.

- Men uanset hvad er det en stor klub med en stor fanbase og med et naturligt pres på sig. Så trods det sportslige skridt nedad, er det i det store billede et skridt opad, siger Andreas Kraul.

Det handler om EM

Efteråret kastede 381 spilminutter af sig i Atalanta-trøjen, og et sådant minutantal øger naturligvis ikke skarpheden, når alderen siger 30 år.

Og det er bekymrende med tanke på den forestående EM-slutrunde, der til sommer blandt andet afvikles i Parken i København, og som bekendt har deltagelse af det danske landshold.

En vigtig faktor i Simon Kjærs overvejelser, vurderer Andreas Kraul.

- Der er ingen tvivl om, at havde det været et hvilket som helst andet år, hvor der ikke havde været et EM – og i særdeleshed et EM på hjemmebane – så havde Simon Kjær måske også haft større tålmodhed.

- Han havde nok været indstillet på og haft selvtilliden til at sige, at der nok skulle blive brug for ham. Men nu er der bare en EM-slutrunde på hjemmebane, hvor det er afgørende, at han ikke sidder på bænken hele foråret, siger Andreas Kraul.

Det bliver inde bag den ikoniske stadionfacade, at Simon Kjær i foråret skal forsøge at spille sig i kampform frem mod EM til sommer. (Foto: DANIELE MASCOLO © Scanpix)

For en tilværelse på bænken vil give Simon Kjær svære arbejdsbetingelser, når Europas bedste fodboldlandshold til sommer dyster om titlen som europamester.

- Vi så i efteråret, at Simon Kjær uden ret meget spilletid havde problemer. Det var ikke katastrofalt, men der var rust, og det var langt fra hans bedste halvsæson på landsholdet.

- Når Danmark til sommer skal møde blandt andre et af verdens bedste hold i form af Belgien, er Simon Kjær qua sin alder nødt til at være i kampform, siger Andreas Kraul.

- Det er fuldstændig essentielt for landsholdet, hvis Simon Kjær skal have en rolle. Det ville være en kæmpe bekymring for Åge Hareide for hver weekend, der gik i Atalanta uden spilletid. Hele Hareides periode som træner har været i et parløb med Simon Kjær. Kjær har været en loyal anfører for Hareide, der omvendt har været en loyal træner for Kjær og tildelt ham et stort ansvar.

- Jeg tror helt sikkert, at Åge Hareide i sit hoved regner med, at det også er planen til sommer. Og derfor er det vigtigt, at Simon Kjær står knivskarpt, siger Andreas Kraul.

Ingen garantier i AC Milan – men gode muligheder

Skiftet væk fra bænken i Atalanta er ikke ensbetydende med et skifte til 90 selvskrevne minutter hver eneste weekend i AC Milan.

Det handler om at vise sig frem fra dag ét, og gør landsholdsanføreren det, har han alle forudsætninger for at få succes, vurderer Andreas Kraul.

Simon Kjærs skifte til AC Milan i jagten på mere spilletid er essentielt frem mod EM-slutrunden til sommer, vurderer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Han skal bevise sit værd. For selvom de har hentet ham, har de i forvejen dygtige forsvarsspillere. Der venter ikke en gratis plads til ham.

- Men i forhold til den skæve tid i Atalanta, så er en ny adresse, en frisk start og nogle øjne, der ser ham mere som et plus end et minus, godt nyt.

- Og vi skal huske på, at Simon Kjær har et godt navn i Italien. Det var der, han slog igennem i Palermo, og AC Milan har været interesseret i ham i mange år. De respekterer det, han står for, siger Andreas Kraul.

Aktuelt ligger AC Milan nummer ti i Serie A. Det er blevet til 25 point i 19 kampe. Blot syv ligasejre er det blevet til for milaneserne.

AC Milans næste opgave er på onsdag, hvor holdet møder SPAL i den italienske pokalturnering.

Facebook
Twitter