Italiener i København: 'VM-fiasko er det værste jeg har oplevet'

Flere fodboldglade italienere hænger med mulen efter nederlaget til Sverige i VM-kvalifikationskampen.

Det er en skandale, at Italien ikke kommer med til VM næste år, mener 47-årige Giuseppe Lombardo.

- Det er en skandale.

47-årige Giuseppe Lombardo er klar i mælet, når han skal beskrive sin skuffelse over, at Italien for første gang i 60 år ikke kommer med til VM.

- Det er min værste oplevelse – nogensinde. Jeg var ikke født i 1958, men nu ved jeg, hvordan min far havde det dengang.

Han arbejder på pizzeriaet La Fiorita i København og skulle egentlig først arbejde klokken 14. Men i dag er han mødt tidligt ind.

- Vi føler alle det samme i dag, så jeg gad ikke sidde derhjemme.

- Det er min værste oplevelse – nogensinde. Jeg var ikke født i 1958, men nu ved jeg, hvordan min far havde det dengang. Det er en skandale.

Giuseppe Lobardo

En træner på plejehjem

- Det vil være enden på verden, hvis Italien ikke kvalificerer sig til VM.

Der var ingen tvivl om betydningen hos præsidenten for det italienske fodboldforbund, Carlo Tavecchio, inden de afgørende play off-kampe mellem Italien og Sverige.

Men i aftes gik det galt. På trods af et spilovertag på 75 procent, formåede Italien ikke at nedbryde Sverige på hjemmebanen i Milano.

Den italienske træner, Gian Piero Ventura, var efter kampen i går ikke klar til at trække sig fra posten. Men ifølge Guiseppe Lombardo, kan han godt begynde at pakke sine ting.

Der er ingen tvivl om tilhørsforholdet på La Fiorita i København.

- Fodbold er som en virksomhed. Hvis den ikke fungerer, er det den ansvarlige, der må betale prisen. Men forbundspræsidenten burde også trække sig, hvis du spørger mig.

- Tror du, at træneren kan få et job i Italien igen?

- Ja. På et plejehjem, siger Giuseppe Lombardi.

Tid til et skifte

Italiens anfører, Gianluigi Buffon, var efter kampen klar i mælet.

- Vi har fejlet i noget, der er vigtigt for folk socialt.

Buffon har tidligere meldt ud, at VM næste år ville blive hans sidste. Med det overraskende exit har han dermed spillet sin sidste kamp. Og han er ikke det eneste prominente navn, der ser ud til at forlade de firedobbelte verdensmestre.

De to forsvarsspillere Andrea Barzagli og Giorgio Chiellini og midtbanemanden Daniele De Rossi forventes alle at følge efter kaptajn Buffon. Og tidspunktet er også rigtigt, vurderer Guiseppe Lombardo.

- Vi skal have nye, yngre spillere ind på holdet og også en yngre træner.

Italiens anfører og målmand, Gianluigi Buffon, har med det samlede nederlag til Sverige spillet sin sidste landskamp. (Foto: MARCO BERTORELLO © Scanpix)

En selvforståelse til forskel

I aften skal det danske herrelandshold forsøge at gøre de svenske naboer kunsten efter, når der skal spilles returkamp i Irland efter det uafgjorte resultat i København.

- Ventura (træneren) overlever ikke det her. Men det bliver interessant at se, hvor langt oppe i rækkerne, det vil få konsekvenser.

DR's udlandsredaktør og tidligere Europa-korrespondent, Niels Kvale.

Men selvom skuffelsen over endnu en misset slutrunde vil være stor i Danmark, så er det noget andet i Italien, fortæller DR’s udlandsredaktør Niels Kvale, der har boet i Italien i fire år.

- Forskellen er, at i Italien er det en selvfølge at være med til VM. Det er noget, man tager for givet. Selvforståelsen er simpelthen anderledes.

Lige som Guiseppe Lombardo, mener Niels Kvale heller ikke, at den italienske træner kan overleve gårsdagens fiasko.

- Han overlever ikke det her. Men det bliver interessant at se, hvor langt oppe i rækkerne, det vil få konsekvenser.

For Guiseppe Lombardo bliver sommeren 2018 en kedelig en af slagsen.

- Men jeg håber, at Danmark klarer den i aften. Så kan det være, at jeg alligevel skal se lidt fodbold til sommer.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve