Italiensk kritik af tæt EM-program

Césare Prandelli frygter, at hans spillere løber tør for kræfter ved EM som følge af det tætte program.

Den italienske landstræner Césare Prandelli forudser, at hans spillere vil få vanskeligt ved at lave præstationer på samme niveau som i søndagens kvartfinale mod England i resten af EM-slutrunden.

Kampene kommer simpelthen for hurtigt efter hinanden til, at spillerne kan nå at restituere tilstrækkeligt, inden næste udfordring venter.

- Det er et problem, som Uefa skal se på inden næste EM, siger Prandelli ifølge Reuters.

- Uefa må finde en løsning på kalenderproblemet. Enten finder de løsningen, eller også må vi gøre slutrunden længere. Hvis ikke det sker, vil vi få kedelige turneringer fremover, lyder det fra den italienske træner.

Italien var søndag aften ude i en udmarvende kvartfinale mod England. En kamp der gik i både forlænget spilletid og straffesparkkonkurrence og først var færdig efter midnat ukrainsk tid.

Torsdag møder de Tyskland i semifinalen, og hvis alt går, som italienerne håber, spiller de finale på søndag.

- At vi skal spille en semifinale så kort tid efter kvartfinalen hjælper ikke på underholdningen, siger Prandelli.

Mens Italien måtte bruge mange kræfter på at tage EM-livet af England, havde de kommende semifinalemodstandere fra Tyskland en betydeligt lettere kvartfinale mod Grækenland.

Den kamp blev tilmed spillet allerede fredag aften, så tyskerne har haft to døgn mere til at hvile de ømme stænger før mødet med italienerne.

/ritzau/