Jacobs-fyring og dårlig start koster FCK millioner

FC Københavns forventninger til årsresultatet kunne have været højere, hvis holdet var kommet bedre fra land.

Ariël Jacobs' fyring koster på bundlinjen. (Foto: Torkil Adsersen © Scanpix)

Selv om Parken Sport & Entertainment i forbindelse med offentliggørelsen af sit halvårsregnskab har opjusteret forventningen til årsresultatet kraftigt, så kunne det have set endnu bedre ud for selskabet bag fodboldmestrene fra FC København.

På grund af den sportslige krise er FCK ikke blot røget ned på en bundplacering i ligaen, men har også valgt at sige farvel til cheftræner Ariël Jacobs.

Og det har været kostbart, fortæller finansdirektør Thorsten Larsen-Seul til Ritzau Finans.

- Man behøver vist ikke være insider for at regne ud, at den mindre gode sportslige udvikling har en effekt på især tv-pengene, der bliver beregnet efter, hvor man ligger i ligaen, siger han og peger samtidig på, at udskiftningen på trænerposten også påvirker bundlinjen.

Oprindeligt forventede Parken et årsresultat på 165 millioner, men siden har man solgt angriberen Andreas Cornelius til Premier League-klubben Cardiff for 65 millioner.

Men på grund af de manglende tv-penge og øgede lønomkostninger på trænersiden er der kun opjusteret med 45 millioner, så forventningen til årets overskud nu ligger på 210 millioner kroner.

På den sportslige front er forventningerne dog de samme som før sæsonstart.

- FC københavns målsætning er altid at vinde mesterskabet, siger Thorsten Larsen-Seul til Ritzau Finans.

Efter søndagens 1-1-resultat mod FC Vestsjælland var FC København 12 point efter Superligaens førerhold FC Midtjylland, som endda havde spillet en kamp færre.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk