Jannik Vestergaard: 'Jeg har kostet 25 millioner euro'

Knap 190 millioner danske kroner har Southampton betalt for forsvarsspilleren, siger Jannik Vestergaard selv til BT.

Jannik Vestergaard forlader tysk fodbold og Borussia Mönchengladbach for at tage til Southampton i Sydengland. (Foto: © PETER STEFFEN, Scanpix)

Jannik Vestergaard er - måske - Danmarks dyreste fodboldspiller nogensinde.

Til BT udtaler Jannik Vestergaard, at Southampton har betalt Borussia Mönchengladbach 25 millioner euro, svarende til lige knap 190 millioner kroner, for ham.

- Prisen er 25 millioner euro, og jeg har fået en fireårig kontrakt i Southampton, siger Vestergaard til BT.

Hvis prisen passer, er han efter alt at dømme Danmarks dyreste fodboldspiller nogensinde.

Da landsholdskollegaen Thomas Delaney tidligere på sommeren skiftede fra Werder Bremen til Borussia Dortmund, kostede midtbanespilleren ifølge flere medier omkring 150 millioner kroner.

Hverken Southampton eller Borussia Mönchengladbach har offentliggjort noget om købsprisen for den 25-årige forsvarsspiller.

Det er ikke helt ude af det blå, at Jannik Vestergaard efter en årrække i tysk fodbold nu skifter til Southampton og Premier League.

- Jeg kendte til interessen før VM, og klubben har fulgt mig i et stykke tid, og den har lavet en del scouting, hvilket også er et godt tegn for mig om, at klubben kender mine styrker og svagheder, siger Vestergaard til klubbens hjemmeside.

Vestergaard blev smigret af Southampton

Vestergaard var en del af den danske VM-trup ved slutrunden i Rusland. Men som den eneste markspiller fik han ikke spilletid for Danmark.

Det var vigtigt for Vestergaards beslutning, at han kunne mærke, at Southampton virkelig ville have ham.

- Den havde lavet en masse research, set en masse kampe live og også på video. Jeg føler, at jeg er kommet til et godt sted for at udvikle mig, siger han.

Vestergaard har spillet i Tyskland i hele sin seniorkarriere, efter at han i 2010 forlod Brøndby.

Borussia Mönchengladbach var arbejdsgiveren de seneste to sæsoner. Før det spillede han i Werder Bremen og Hoffenheim.

Skal hjælpe i luftrummet

Southampton-manager Mark Hughes ser frem til at arbejde sammen med Vestergaard. Han er noteret for 16 landskampe for Danmark.

Ifølge Mark Hughes var der rift om Vestergaard fra andre klubber. Men Southampton var danskerens førsteprioritet, lyder det fra Mark Hughes.

- En af vores intentioner denne sommer var at styrke vores luftspil, og det kan Jannik hjælpe os med. Ikke kun defensivt, men også i modstanderens straffesparksfelt, siger Mark Hughes.

Manageren tilføjer, at han er imponeret over Vestergaards egenskaber som en leder på banen.

Southampton blev i sidste sæson nummer 17 i Premier League og undgik dermed akkurat nedrykning. Vestergaard bliver holdkammerat med landsmanden Pierre-Emile Højbjerg.

/ritzau/