Japan sendte Danmark ud i mørket

Et svagt dansk hold tabte 1-3 til Japan og er færdig ved VM i Sydafrika. Jon Dahl Tomasson tangerede målrekorden på det danske landshold.

Thomas Sørensen når ikke ud til Keisuke Hondas skud, og Japan tager føringen. (Foto: Stephane de Sakutin © Scanpix)

Danmark er for første gang færdig ved en VM-slutrunde allerede efter det indledende gruppespil. Japan vandt den afgørende kamp i Gruppe E med 3-1 på Royal Bafokeng Stadium i Rustenburg og avancerer til ottendedelsfinalerne sammen med Holland.

Danskerne, der var tvunget til sejr, lagde ellers ud med godt spil på især kanterne, og der var muligheder til Jon Dahl Tomasson og Per Krøldrup i de første 10-12 minutter, før japanerne begyndte at vise tænder.

Drop af Sørensen

Matsui slap helt fri efter en fejl af Martin Jørgensen, men Thomas Sørensen klarede ærterne, og minuttet efter var det Hasebe, der i fri position i den japanske højre side bankede bolden lige forbi trekantsanmmenføjningen.

Og kort efter - netop som Jon Dahl havde skudt tæt forbi det japanske mål - fik Japan et frispark over 30 meter fra det danske mål. Keisuke Honda sendte bolden direkte i kassen til højre for Thomas Sørensen, der blev fanget, fordi han tog et skridt til venstre i skudøjeblikket.

Jon Dahl Tomasson nåede at få endnu en chance, før japanerne igen scorede - og igen på frispark. Yasuhito Endo sendte bolden uden om muren og i kassen helt nede ved stolpen til venstre for Thomas Sørensen.

Jon Dahl Tomassons 52. landskampsmål. Anføreren misbruger straffesparket, men er selv over riposten. (Foto: Pedro Ugarte © Scanpix)

Så reagerede Morten Olsen. Han lod Jakob Poulsen afløse en svagt spillende Martin Jørgensen, men resten af halvlegen blev en dansk ørkenvandring, og japanerne var flere gange tæt på at lukke kampen helt.

Martin Jørgensen ud

Det var de også straks efter pausen, da Thomas Sørensen tabte en helt ufarlig og høj frisparksbold ud på stolpen.

Søren Larsen kom ind i stedet for Per Krøldrup, men lige lidt hjalp det. Og heller ikke indskiftningen af Christian Eriksen for Kahlenberg ændrede billedet markant. Danskerne lagde ganske vist et hårdt pres på modstanderne, men de store chancer blev det ikke til - og når de endelig fik en, blev den misbrugt.

Jon Dahl på tavlen

Jon Dahl Tomasson, der jagter målrekorden på landsholdet ramte bolden helt skævt, da Rommedahl spillede den skråt tilbage til ham med 20 minutter igen. Men 12 minutter før tid var Søren Larsen tæt på med et bragende langskud på overliggeren, og i samme minut hjalp den sydafrikanske dommer så lidt til. Maketo Hasebe skubbede Agger i ryggen, og Liverpool-spilleren var ikke sen til at falde omkuld. 

Jon Dahl Tomasson skød fra 11 meter-pletten - lige på målmanden. Men han fik dog returbolden i kassen og tangerede dermed omsider Poul 'Tist' Nielsens rekord på 52 landskampsmål.

Samtidig fik han dog en forstrækning og var herefter nærmest ude af stand til at løbe. Målet gav da heller ikke den store selvtillidsindsprøjtning, og fire minutter før tid lukkede japanerne kampen. Honda fik en dyb stikning ind i feltet og spillede på tværs til Okazaki, der scorede i et tomt mål.

Dermed er Japan klar til at møde Paraguay i ottendedelsfinalen, mens et skuffende dansk hold må rejse hjem.

Jon Dahl Tomassons 52. landskampsmål. Anføreren misbruger straffesparket, men er selv over riposten. (Foto: Stephane de Sakutin © Scanpix)
Facebook
Twitter