Jess Thorup om målmandskamp: Alle tre er i spil

U21-landstræner Jess Thorup har endnu ikke lagt sig fast på sit førstevalg i målet, men pilen peger i retning mod Jakob Busk eller Frederik Rønnow.

U21-landstræner Jess Thorup har endnu ikke sig fast på, om David Jensen (t.v.), Jakob Busk eller Frederik Rønnow (t.h.) skal vogte det danske mål i EM-åbningskampen mod Tjekkiet. (© Scanpix)

De 23 spillere i den danske U21-landsholdstrup kæmper i disse dage i Prag om at overbevise træner Jess Thorup.

Håbet for alle spillerne er selvfølgelig, at være blandt de elleve udvalgte startere, når EM-slutrunden på onsdag sparkes i gang med Danmarks opgør mod Tjekkiet.

Specielt på en position er der i øjeblikket helt åben kamp. Jakob Busk, Frederik Rønnow og David Jensen kæmper alle for at blive landstrænerens førstevalg mellem stængerne.

- Jeg har udtaget tre målmænd, som alle var en del af kvalifikationsturneringen. Det var derfor naturligt, at det var de her tre, som kom med herned til Tjekkiet. Det var vigtigt for mig, at få set to af dem i kampen mod Sverige. Dermed ikke sagt, at jeg har besluttet noget endnu. Når jeg har det, så skal jeg nok melde det ud, lyder det fra Jess Thorup.

Busk og Rønnow delte

Thorup havde i den sidste testkamp inden afrejse i torsdags valgt at lade Jakob Busk og Frederik Rønnow dele minutterne i målet mellem sig. Det betyder dog ikke, at David Jensen er helt ude af billedet.

Er alle tre målmænd stadig i spil til startopstillingen mod Tjekkiet?

- Ja, det er de, slår landstræneren fast.

Målmændene har fået samme besked, og de er alle enige om, at de ligger tæt.

- Kampen om pladsen er hård. Det er to gode målmænd, som jeg er oppe mod. Jeg har gjort det godt for U21-landsholdet og Jess ved, hvad jeg står for. Jeg kender forsvaret og hele holdet fra de seneste mange kampe.

- Jeg synes nu også, at jeg er den bedste af os tre, kommer det selvsikkert fra Jakob Busk, der til daglig spiller for Sandefjord, der lige nu ligger sidst i den bedste norske fodboldrække.

Rutinen kan blive afgørende

Frederik Rønnow, der til daglig vogter målet for AC Horsens, håber på, at hans rutine fra store kampe kan være med til at gøre ham til førstemålmand under slutrunden.

- Kampen er tæt, og det også hvad vi har fået af vide. Vi er tre gode målmænd på hver vores måde. Jeg er glad for, at jeg fik 45 minutter i benene i torsdags mod Sverige. Jeg er fortrøstningsfuld, og så må vi se, hvad der sker på onsdag.

- På trods af min unge alder har jeg prøvet en del. Jeg spillet en pokalfinale og har også spillet Europa League-gruppespil. Det sidder på rygraden og kan måske bidrage med noget ro. Jeg mener, at jeg kan være kampafgørende. Det er tæt, så det er svært at sige, hvem der ender med at blive førstevalg på onsdag, fortæller AC Horsens-målmanden.

Nordsjælland-målmand ligner en taber

Eftersom at landstræneren valgte ikke at give spilletid til David Jensen i torsdagens 2-2-opgør mod svenskerne, ser det lige nu ud til, at FC Nordsjælland-målmanden kommer til at blive en af de to, der kommer til at trække det korteste strå.

- De to andre er gode keepere, så det er tæt. Jeg synes, at jeg har leveret et stabilt niveau i Superligaen. Jeg håber, at det kan give mig en lille fordel. Men jeg kan selvfølgelig ikke lade være med at gøre mig mine tanker om trænerens valg i torsdags.

Hvem starter så i åbningskampen mod Tjekkiet på onsdag?

- Det gør jeg, lyder det alligevel optimistisk fra David Jensen.

Indtil videre må de tre målmænd blot forsøge at overbevise Jess Thorup om deres værd og så blot vente på, at landstræneren træffer sit valg.

Danmark spiller åbningskamp ved EM-slutrunden mod værtsnationen Tjekkiet på onsdag. Der er kickoff kl. 18.00 og opgøret kan følges på DR3, P3 og her på dr.dk/sporten.

Facebook
Twitter