Jimmy Nielsen får trænerønske opfyldt

Jimmy Nielsen bliver træner for Oklahoma City Energy FC, der ikke har en eneste spiller.

Jimmy Nielsen vandt tidligere i år finalen i Major League Soccer over Salt Lake City. Nu sætter han sig på trænerbænken hos Oklahoma. (Foto: © Ed Zurga, Scanpix)

Jimmy Nielsen har skrevet under på en cheftrænerkontrakt med Oklahoma City Energy kun to uger efter at han indstillede sin aktive karriere. En karriere, hvor han i øvrigt sluttede med at vinde mesterskabet i Major League Soccer.

- Jeg starter per 1. januar som cheftræner for klubben. Der venter nogle kæmpe udfordringer, og det er noget, jeg glæder mig rigtig meget til, siger Jimmy Nielsen til TV 2.

Starter uden spillere

Oklahoma City skal spille i den næstbedste - det er nemlig en helt ny klub, Jimmy Nielsen skal være med til at bygge op.

- Det er en helt ny klub med nul spillere. Der er et sindssygt arbejde foran os de kommende måneder med at få rekrutteret de rigtige spillere ind og finde ud af, hvordan vi vil spille, siger han.

Jimmy Nielsen forlod i 2010 Vejle Boldklub og er siden blomstret op som 'Den hvide Puma' overthere.

Vil samarbejde med Kansas

Hans store succes har blandt andet kastet hele tre jobtilbud af sig fra Sporting Kansas City, hvor han har spillet siden skiftet til amerikansk fodbold. Men selvom han takkede nej til blandt andet at blive assistenttræner i Kansas, kommer han stadig til at have noget med sin nu tidligere klub at gøre.

- Vi kommer til at køre et samarbejde med Sporting Kansas City også. Det bliver en samarbejdsklub. De spillere, som måske ikke lige er blandt de bedste 18, bliver højst sandsynligt udlejet til Oklahoma City Energy FC.