Juventus fanget i dommer-skandale

Med 28 italienske mesterskaber er Juventus suverænt den mest vindende klub i Serie A, men med sejrene er fulgt mistanker om brug af ufine metoder. Og nu er beviser dukket op.

Juventus' adm. direktør Antonio Giraudo og sportsdirektøren Luciano Moggi har gjort arbejdet nemmere for træner Fabio Capello. (Foto: Max Rossi © Scanpix)

Med 28 italienske mesterskaber er Juventus suverænt den mest vindende klub i Serie A, men med sejrene er fulgt mistanker om brug af ufine metoder. Og nu er beviser dukket op.

Juventus bliver undersøgt af det italienske fodboldforbund, FIGC, efter at båndede telefonsamtaler mellem to Juventus-direktører og embedsmænd i FIGC er blevet offentliggjort.

Samtalerne er fra sidste sæson, hvor holdet vandt sit seneste mesterskab. Her fortæller Juventus' sportsdirektør Luciano Moggi til Pierluigi Pairetto, den ansvarlige for udvælgelsen af dommere til Serie A-kampe, hvilke dommere han ville have til sit holds kampe.

Også FIGC's vicepræsident, Innocenzo Mazzini, og Antonio Giraudo, der er administrerende direktør i Juventus, er med på båndet.

Fanget på forsiden

Anklagemyndighederne i Torino afleverede samtaleudskrifterne til FIGC tilbage i martsmåned, men intet er sket siden. Og forbundet blev for alvor fanget med bukserne nede, da samtalerne så blev offentliggjort i samtlige aviser i sidste uge.

Mandag opsagde FIGC's præsident, Franco Carraro, sit job, for landsholdets VM-chancers skyld, som han sagde.

- Der venter et stort og alvorligt arbejde i FIGC over de næste måneder, og det kræver en flok direktører, der er 100 procent fokuserede, siger den forhenværende præsident, samtidig med at han bedyrer sin uskyld.

Voldsom direktør

Denne skandale er ikke den eneste for Luciano Moggi. Han er sammen med sønnen Alessandro, der er præsident i GEA - et fodboldagent-firma, i gang med at blive undersøgt af anklagemyndighederne i Rom og Napoli for brug af konkurrenceforvridende metoder, samt at truet med vold...

Luciano Moggi har været i Juventus i 12 år, og i den periode har holdet vundet mesterskabet seks gange, og de er meget tæt på at gentage triumfen fra sidste år.

TV-billeder som bevis

Ved afslutningen af sæsonen i 1998 var anklagerne på sit højeste, da Juventus overhalede Inter og tog titlen ved at besejre netop Inter 1-0 i en kamp, hvor dommer Piero Ceccarini unlod at fløjte for et straffespark, som Juventus' Mark Iuliano begik mod Inters daværende angriber, Ronaldo.

- Alt var på spil i den kamp. Et års arbejde, en karriere. Ceccarini var den eneste person i verden, der ikke kunne se det straffespark, sagde Inters manager, Luigi Simoni, efter kampen.

To år senere kæmpede Juventus om titlen med Lazio. Holdet var foran 1-0 mod Parma i sæsonens næstsidste kamp, da Fabio Cannavaro, som dengang spillede i Parma, headede bolden i nettet i overtiden. Men dommer Massimo De Santis underkendte scoringen, som TV-billederne ellers viste var hel legal.

Mesterskabet gik dog alligevel til Lazio, da Juventus tabte sæsonens sidste kamp.

Agnelli-familien, som ejer Juventus, har lovet at rette op på klubbens plettede billede. Og i følge italienske medier får både Moggi og Giraudo fyresedlen torsdag.

Facebook
Twitter