Kent Nielsen bliver ny cheftræner i Silkeborg

Den tidligere Superliga-vinder overtager klubben 1. juni 2019. Michael Hansen passer jobbet indtil da.

Kent Nielsen tiltræder som cheftræner i Silkeborg 1. juni næste år. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Tirsdag fyrede fodboldklubben Silkeborg sin træner Peter Sørensen. Nedrykning fra Superligaen i sidste sæson samt en dårlig start på indeværende sæson blev udslagsgivende. Men nu er den nye træner fundet.

Kent Nielsen, der i 2014 vandt både det danske mesterskab og pokalturneringen med AaB, overtager jobbet som cheftræner i Silkeborg – men først 1. juni næste år. Det skyldes en ankeloperation, som Nielsen netop har gennemgået.

I stedet vil den tidligere Silkeborg-spiller, Michael Hansen, varetage jobbet som cheftræner de næste 10 måneder, hvorefter han vil træde over i en stilling som head of coaching.

- Vi har fundet den suverænt stærkeste løsning, vi kunne opnå i den situation, vi er i. Kent er en meget dygtig træner, og han passer ind i klubbens kultur, strategi og måden, vi gerne vil spille fodbold på, siger Silkeborgs sportschef Jesper Stüker i en pressemeddelelse.

- Omstændighederne gør, at han først kan tiltræde 1. juni 2019, og derfor er jeg meget glad for, at Michael Hansen har kunnet træde til. Den primære aftale med ham er, at han skal være vores nye head of coaching, men at han, indtil Kent Nielsen kan tiltræde, varetager jobbet som cheftræner. Han kommer som det friske pust med ny energi her og nu, siger Stüker.

56-årige Kent Nielsen har været ledig på markedet, siden Superliga-klubben OB fyrede ham i maj. Nielsen har skrevet under på en tre-årig kontrakt med Silkeborg.

Udover succesen i AaB har Kent Nielsen også været træner i AGF, AC Horsens, Brøndby og OB. Som aktiv spiller var han i 1992 med til at vinde europamesterskabet.

Facebook
Twitter