Kent Nielsen: ’Håber at overtage Silkeborg som Superliga-klub’

Der er ikke den store forskel på trænerarbejdet i 1. division og Superligaen, mener Kent Nielsen.

Kent Nielsen er klar til udfordringen i 1. division, men han håber at overtage Silkeborg som et Superliga-hold. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Tirsdag blev Kent Nielsen præsenteret som ny cheftræner i Silkeborg IF, der har valgt at fyre Peter Sørensen som træner.

Den tidligere mestertræner i AaB overtager dog først jobbet næste sommer, da han står over for en større operation og et længere genoptræningsforløb.

Dermed kan Silkeborg, der i sidste sæson rykkede ned i 1. division, være tilbage i Superligaen, når Kent Nielsen overtager roret. Det ser han selvsagt gerne.

- Det håber jeg meget, men det har ikke været afgørende for mig, siger Kent Nielsen til DR.

Den 56-årige fodboldtræner ser frem til en spændende udfordring i Silkeborg, og så betyder det faktisk mindre for ham, om det bliver i 1. division eller i landets bedste række. Forskellen er nemlig ikke ret stor i selve trænerarbejdet, påpeger han.

- Jeg ser det ikke bare som 1. division. Selve fodboldarbejdet er det samme som i Superligaen. Den største forskel er tiden, man skal bruge på medier og lignende. Jeg brænder for træningsarbejdet ude på banen, og derfor er jeg også afklaret med, at det eventuelt bliver 1. division. Men jeg håber på, der bliver skabt nogle gode resultater, så man kan spille med om oprykning. Det har dog ikke haft indflydelse på min beslutning.

- Fra sommeren 2019 venter en svær opgave for alle i 1. division. Det er en udfordring, men man skal jo ikke være bange for at påtage sig en opgave, fordi det er svært. Tingene bliver lige svære, uanset om jeg starter med Silkeborg i Superligaen eller 1. division, for der rykker også nogle hold ned til sommer, siger Kent Nielsen.

Når Kent Nielsen overtager Silkeborg bliver det op til en overgangssæson, hvor Superligaen skal reduceres fra 14 til 12 hold. Dermed bliver der tre nedrykkere fra Superligaen og kun en enkelt oprykker fra 1. division.

Uheldig nedrykning

Nielsen overtager først trænerjobbet i Silkeborg den 1. juni 2019, da han om kort tid skal opereres i anklen. Derfor har Silkeborg ansat Michael Hansen som træner i den kommende sæson.

- Det er ikke muligt for mig at overtage nu, da jeg har en operation i anklen lige rundt om hjørnet. Jeg skal være fire-fem måneder i gips, og efterfølgende venter en lang genoptræning. Silkeborg har vist interesse i mig også på den lange bane, og jeg bakker fuldt op om den her løsning med Michael Hansen, siger Kent Nielsen.

- Jeg mener virkelig, at Silkeborg var uheldige med at rykke ud af en meget, meget tæt Superliga. De har et fundament qua deres ungdomsafdeling, og der kommer nogle dygtige spillere op. Det har de også vist med de seneste spillersalg. Jeg ser virkelig frem til arbejdet.

Silkeborg har åbnet sæsonen i 1. division virkelig skidt. Det er kun blevet til et enkelt point i de tre første spillerunder, og holdet har endnu ikke formået at score. Næste opgave er på søndag ude mod FC Roskilde, der har fået en lige så dårlig start på sæsonen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk