KOMMENTAR Er der råd til en fredning af Fred?

Skal Brasiliens spidsangriber skiftes ud, og hvad i alverden havde ellers så stærke Igor Akinfeev gang i?

Skal denne mand fortsat være spydspids for Brasilien? (Foto: VANDERLEI ALMEIDA © Scanpix)

Besynderligt drop og flyvende mexicaner

Hvis Mexicos Guillermo Ochoa er den mest forbandede mand i Brasilien i dag, så er Igor Akinfeev det nok også hjemme i Rusland. Sjældent har der været så stor afstand mellem to målmandspræstationer på én og samme VM-dag.

For mens Guillermo Ochoa spillede sit livs kamp og holdt Brasilien fra at score og diskede op med den ene store redning efter den anden, så fejlede Igor Akinfeev i stor stil med et drop af de helt pinlige mod Sydkorea.

Begge de to målmænd kan se frem til at blive store hits på youtube de næste par dage. En berømmelse Akinfeev nok godt kan være foruden.

En god målmand er nødvendigt for at komme langt i turneringen, og det var nok få, der før turneringen havde spået, at den meget snart klubløse Guillermo Ochoa skulle få vist sig bedre frem i turneringens indledning, end russernes Akinfeev.

 

Ochoa skaffede Mexico et vigtigt point i den svære Gruppe A, mens Akinfeev skal prise sig lykkelig for, at den indskiftede målræv Aleksandr Kerzhakov sikrede Rusland et vitalt point mod Sydkorea.

Hypede belgier skuffede

Akinfeev kan dog finde en smule trøst i, at han ikke var alene om at skuffe tirsdag. De meget hypede Belgier, der har været overbevisende i kvalifikationen til VM, så ordinære ud i deres 2-1-sejr over Algeriet. Spillet var meget langsomt, og De Røde Djævle havde store problemer med for alvor at udfordre Algeriets hårdt kæmpende defensiv.

Træner Marc Wilmots råder over masser af talentfulde spillere, men på de to backpladser ser det knapt så skarpt ud. Jan Vertonghen begik ikke bare straffesparket, der gav Algeriet føringsmålet, men var også lige så lidt overbevisende i det offensive spil, som det var tilfældet for kollegaen i den anden side, Toby Alderweireld.

Inden Belgierne bankes helt til jorden, skal det dog lige noteres, at det var den første VM-slutrundekamp for de nuværende spillere for den tidligere så stolte fodboldnation, så lidt af den sløje præstation kan måske tilskrives nerver og manglende slutrundeerfaring.

Derudover fik belgierne også bevist, at de i hvert fald offensivt har masser af strenge at spille på, og både indskiftede Marouane Fellaini, der tillod belgierne at spille lidt mere primitivt med høje bolde, og den lynhurtige Dries Mertens, der tilbyder gennembrudsfarlighed, kom på måltavlen. At kunne påvirke en kamps forløb med så stærke indskiftningsspillere, er langt fra alle trænere forundt ved dette VM.

Belgien skal nok komme sikkert videre fra gruppen, og har fine muligheder for at spille sig op, da hverken Rusland eller Sydkorea viste skræmmende styrke i deres småkedelige nattemøde.

Vil Scolari frede Fred?

Brasiliens 9’er Fred overbeviste ingen om sin berettigelse til at være spidsangriber i Brasiliens hakkende VM-åbner mod Kroatien, hvor FIFA’s officielle statstikker viste et stort rundt nul ud for skud på mål, assists og blot et enkelt løb på banens sidste tredjedel.

Ikke desto mindre startede Fred igen inde i 0-0-kampen mod Mexico, hvor der ikke blev pyntet stort på den kedelige statistik for angriberen. Luiz Felipe Scolari skiftede den 30-årige angriber ud efter 67 minutter, da han havde set nok – eller for lidt, om man vil.

Spørgsmålet er, om Scolari fortsat vil satse på Fred, der lavede fire mål i Confederations Cup sidste år og totalt har garnet 17 gange i 33 landskampe. Det umiddelbare alternativ hedder Jo, men han ligner ikke ligefrem en kommende VM-topscorer.

Gode råd er dyre for Scolari, der ikke har råd til at eksperimentere alt for meget i Brasiliens sidste gruppekamp mod Cameroun, så stik gerne landstræneren et gratis et af slagsen i kommentarfeltet herunder.

Personligt ville jeg beholde Fred på toppen, men må samtidig erklære mig en anelse inhabil, da jeg lider af en uforklarlig forkærlighed for den tidligere Lyon-bomber, som jeg tror, stadig kan nå at ramme målformen for værtsnationen.

 

Facebook
Twitter