KOMMENTAR Heroiske Algeriet

Algeriet levederede en stolt og brav indsats mod de tyske favoritter.

Sofiane Feghouli og Algeriet imponerede stort mod Tyskland. (© Scanpix)

Skyd brystet frem, Algeriet

En kamp til det sidste. I bogstaveligste forstand. Algeriet kan rejse hjem fra VM med stor ære og oprejst pande efter en forrygende mandfolkefight mod de tyske favoritter. Mere end to timers fodbold kæmpede de sig igennem, og der var tale om mandefald til sidst. Flere spillere gik ud med kramper, og selv da tyskerne troede, de havde fået lukket kampen med scoringen til 2-0, så kæmpede Vahid Halilhodzic’ brave mænd til det sidste og fik reduceret i overtiden af den forlængede spilletid.

Der har bare at vente en storjublende folkemængde, når den flok lander hjemme i Algeriet.

Tyskerne er nu blevet banket godt møre før deres kvartfinale mod Frankrig, og Joachim Löw må have stor bekymring over, hvor sårbar hans backkæde ser ud, når de står overfor spillere med så meget fart i fødderne som Sofiane Feghouli og så meget ærgerrighed og fysisk, som Islam Slimani bød ind med.

Mats Hummels er ikke noget lyn, men placeringsevnen er noget bedre end hos Jerome Boateng, der var tvunget til at tage over i midterforsvaret i Dortmund-spillerens fravær. Lad os for vor nabo mod syds skyld håbe, at Hummels bliver klar til kampen mod Frankrig.

Nåja, og at Thomas Müller igen finder skarpheden frem.

Nigerias målmand skulle have været taxachauffør

Der findes øjeblikke, hvor man ønsker, man har taget en anden retning her i livet. Vincent Enyeama må have oplevet et af disse, da han kostede det første mål i Nigerias 0-2-nederlag mod Frankrig. Nigerias målmand tog chancen på et hjørnespark og gik ud for at bokse bolden væk. I stedet dæmpede han blot bolden, så Paul Pogba ikke skulle anstrenge sig stort for at heade føringsmålet ind.

Målmandstjansen er en af de mest brutale i fodboldspillet, og her ligger grunden til Enyeamas mulige forbitrelse over, at han i sin tid slog op på den forkerte side af ’Hvad kan jeg blive?’.

For 31-årige Vincent Enyeama havde op til den fatale fejl stået en helt og aldeles forrygende kamp, og har i det hele taget været stærkt kørende i hele turneringen. De dyreste fejl laves af målmænd, men Enyeama har trods fejlen mod Frankrig imponeret stort.

Man kan kun håbe på, at den nigerianske befolkning vil være noget blidere end den danske, da Jesper Olsen i ’86 lavede en grimmert af en tilbagelægning mod Spanien.

Ingen fodboldspiller fortjener at blive husket for en kritisk fejl, og da slet ikke Vincent Enyeama, der bør rejse hjem med stor stolthed i kroppen. Enyeama, der i øvrigt også har stået en stor sæson i sin franske klub Lille, der blot har lukket 26 mål ind i 38 kampe.

Her vil fans af Simon Kjær sikkert hævde, at det er en smal sag, når man har en midterstopper af den danske landsholdsspillers klasse foran sig, men det er en anden historie.

Facebook
Twitter