Kraul: Her er Afrikas stjerner

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul har sat sit hold oven på VM i Sydafrika, og ikke alle valg var lige lette.

David Villa var den sikreste mand på Andreas Krauls VM-hold. Er han også det på dit? (Foto: Gabriel Bouys © Scanpix)

Rundt omkring i Sydafrika kan man spore en smule skuffelse over VM-slutrunden i fodbold.

Værtsnationen røg tidligt ud, og selv om kampene generelt er blevet markant bedre efter indledende runde, så har såvel de afrikanske nationer samt en række af spillets største stjerner langt fra levet op til forventningerne.

Hvad har Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney eller Kaká for eksempel bidraget med?

Heldigvis har andre været klar til at levere VM-varen, og slutrunden i Afrika har i den grad haft sine store øjeblikke - og sine markante profiler. I løbet af den seneste måned har jeg sat fire foreløbige VM-hold, men her er det endelige inden finalen på Soccer City.

Her er Afrikas stjerner:

Målmand: Iker Casillas, Spanien Keeperen fra Real Madrid er bare den bedste. Kun to mål er lukket ind inden finalen. Vigtige redninger bliver hevet frem, når det gælder. Såmænd også et straffespark er snuppet, og derfor overhaler Casillas også både Hollands Stekelenburg og Tysklands Neuer.

Højre back: Sergio Ramos

, Spanien Åh, det har været et svært valg, for den tyske anfører Phillip Lahm har også spillet et fantastisk VM, men det spanske kraftværk Ramos var alligevel så lysende i semifinalen - både offensivt og defensivt - at han får pladsen med mindst mulig margin.

Midterforsvarer: Lucio

, Brasilien Den brasilianske anfører var ganske enkelt suveræn, og hvis ikke hans holdkammerater havde snotdummet sig på stribe i anden halvleg af kvartfinalen mod Holland, ville han sandsynligvis også have ført sit mandskab ind til finalen mod Spanien på Soccer City.

Midterforsvarer: Carles Puyol

, Spanien To tredjedele af jordens overflade er dækket af vand. Resten klarer Puyol! Denne læresætning fra FC Barcelona har også været gyldig ved VM. Den catalanske stopper har et ufatteligt arbejdsområde - og så var hans afgørende hovedstødsmål mod Tyskland eminent.

Vestre back: Giovanni van Bronckhorst

, Holland Min kollega Morten Hausborg har truet med at ophæve vores venskab, hvis ikke jeg sætter den unge portugiser Fabio Coentrao på holdet. Men sorry Hausborg, så hamrede Hollands anfører altså bolden ind fra 40 meter - efter en i øvrigt flot sidste slutrunde i karrieren.

Højre midtbane: Thomas Müller

, Tyskland Et fantastisk gennembrud for en af de unge tyske ørne, som begejstrede med suveræn kontrafodbold mod både England og Argentina. Herligt pågående og ekstrem målfarlig. En af de absolut bedste unge spillere ved VM.

Defensiv midtbane: Bastian Schweinsteiger

, Tyskland Det blev først omtalt som et stort minus for Tyskland, da holdets normale styrmand, Michael Ballack, blev skadet inden VM. Men Schweinsteiger har strålet som leder på tyskernes fantastiske midtbane. Såvel defensivt som offensivt.

Offensiv midtbane: Wesley Sneijder

, Holland Fem mål af en midtbanespiller taler for sig selv, og selv om Sneijder nogle gange kan tage sig nogle gevaldige pauser i kampene, så er han der altid, når tingene skal afgøres. Flot slutrunde.

Venstre midtbane: Dirk Kuyt

, Holland Jeg er tosset med fiskersønnen Dirk Kuyt, som på Hollands hold af store egoer altid er garanten for en 100 procents arbejdsindsats. Det ene øjeblik lægger han op til scoringer, det andet header han væk i egen forsvarszone.

Angriber: Diego Forlan

, Uruguay Selv skadet var han lysende på Uruguays overraskende hold i semifinalen, og Diego Forlan har på fascinerende vis ført en nation med 3,5 millioner indbyggere ind blandt verdens fire bedste. Som Manchester Uniteds manager Alex Ferguson siger: "Vi solgte ham alt for billigt".

Angriber: David Villa

, Spanien Jeg har skrevet det før og gør det nu igen: Villa er VM's bedste spiller. Topscorer med fem mål, men ikke bleg for at arbejde for holdet som forreste forsvarer og konstant farlig og pågående.

Træner: Oscar Tabarez

, Uruguay Hvis man tager materialet i betragtning, så har ingen træner fået mere ud af det end Tabarez, der uden fire stamspillere endda var ved at true Holland i semifinalen. Imponerende.

Bænken:

Manuel Neuer, Tyskland Phillip Lahm, Tyskland John Mensah, Ghana Fabio Contreao, Portugal Mesut Özil, Tyskland Xavi, Spanien Arjen Robben, Holland Lionel Messi, Argentina Miroslav Klose, Tyskland

Facebook
Twitter