Kraul: I England kan de huske Bendtners værd

Nicklas Bendtner bør stile efter et skifte til en mindre engelsk klub, mener Andreas Kraul.

Nicklas Bendtner var på kontrakt i engelske Arsenal i ni år. Danskeren kvitterede med 24 mål i 108 kampe for London-klubben. (Foto: EDDIE KEOGH © Scanpix)

I England har Nicklas Bendtner vel sagtens to ansigter.

Det ene er den højtbetalte Premier League-angriber, der dingler ud af et diskotek med bukserne nede om anklerne. Eller kører galt i sin sportsvogn. Eller laver gadeuorden med en holdkammerat.

Det andet er det store angrebstalent, der drøner ind fra bænken og header et vigtigt mål i nettet. Lige dér hvor potentiale og fodboldmæssigt udbytte hang sammen én til én.

Det er det sidste ansigt, Nicklas Bendtner skal håbe, at englænderne stadig kan huske, efter at angriberen i dag blev fritstillet i Wolfsburg.

- Jeg tror egentlig, at han har en del muligheder. Retorikken om Champions League-klubber er væk nu – der er ingen storklubber med et gram af respekt for sig selv, der tør binde an med Bendtner, siger Andreas Kraul og tilføjer:

- Folk i England vil kunne huske, at han har spillet gode kampe for Birmingham, Sunderland og Arsenal. Dér gjorde han en forskel. Og der er nok nogle mindre klubber, der godt tør at tage en transferfri Bendtner.

I juni 2014 blev Bendtner fritstillet i Arsenal, men alligevel skulle man hen mod slutningen af transfervinduet samme år, før angriberen fandt en ny klub. I midten af august tog Bundesligaklubben Wolfsburg chancen med Bendtner.

Skal stå knivskarpt fra dag ét

Men Bendtners tilgang i Bundesliga-klubben skete, længe efter at tyskerne havde begyndt forberedelserne til den nye sæson. Danskeren var altså bagud fra start – både fysisk og socialt. Det skal han undgå denne gang.

Bendtner fik næsten to sæsoner i Wolfsburg. I dag er han blevet fritstillet. (Foto: Carl Recine © Scanpix)

- Det, der er vigtigt nu, er, at han får truffet det rigtige valg. Det er vigtigt, at han ikke igen laver tricket med at spille højt spil og sidder med kortene tæt til kroppen langt hen i transfervinduet.

- Jeg tror, at Bendtner vil have godt af at komme ind i en klub, hvor han kan starte træningen på lige fod med de andre og samtidig med de andre, så han ikke kommer halsene flere uger efter de andre, og på den måde ikke er med taktisk eller socialt. Han skal stå der fra dag ét og gerne knivskarpt, siger Andreas Kraul.

Nicklas Bendtner nåede at score ni mål i 47 kampe for Wolfsburg.

Facebook
Twitter