Kraul om Zorniger-fyring: ’Han har slidt utrolig meget på sine spillere’

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul kalder den fyrede Brøndbytræner for en markant men også krævende skikkelse.

(Arkivfoto) Brøndbys cheftræner Alexander Zorniger under Superliga-kampen mellem Brøndby og FC Midtjylland på Brøndby Stadion 2. september 2018.

Her til formiddag udmeldte Brøndby IF, at klubben har valgt at bryde samarbejdet med den nu forhenværende cheftræner Alexander Zorniger. Den beslutning kom ikke som et chok for DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- Der har været flere indikationer på, at der har været for mange knaster og huller i fundamentet omkring Alexander Zornigers trænerrolle.

- Jeg havde selv forventet, at det godt kunne være sket lidt tidligere, måske i forbindelse med vinterpausen. Men den har i høj grad været en overdragelsesperiode for Ebbe Sand, der har overtaget rollen som sportsdirektør fra Troels Bech. Brøndby var i vinterpausen ikke en klub, hvor alle positioner var givet, og så var det træner-situationen, der måtte vente, forklarer Andreas Kraul.

Brøndby indtager pt. fjerdepladsen i Superligaen, og både spillestil og resultater har haltet på det sidste.

- Hvis du kigger på et fodboldhold, så har du sommetider en fornemmelse af, om det er et hold, der vinder eller taber sammen, og andre gange har du en fornemmelse af, at det er 11 enkeltstående individer, der prøver at navigere sammen, men ikke rigtig har snor i hinanden. For mig er Brøndby det sidstnævnte, siger Andreas Kraul.

Spillerne er mentalt trætte

Alexander Zornigers tid i spidsen for de blå-gule fra Vestegnen har både budt på op- og nedture, og Zornigers trænergerning har vakt opsigt.

- Han har været en markant skikkelse i dansk fodbold med sin tyske baggrund, og den mentalitet og det udtryk, han har. Det har flyttet Brøndby rigtig meget, og da han kom til klubben, var det helt sikkert noget, de havde utrolig meget brug for, siger Andreas Kraul.

Ifølge Kraul er fyringen både et udslag af manglende resultater, men han pålægger også måden, som Zorniger har gjort tingene på, en rolle. Den tyske trænerstil kan være hård.

- Det er en meget kompromisløs trænertype. Der er ingen tvivl om, at han også er en mand, der har slidt utrolig meget på sine spillere og ansatte. Jeg tror, fyringen i høj grad handler om det interne miljø i truppen. Alt det, jeg hører, er, at det handler om forholdet mellem Zorniger, spillerne, og det indre liv i truppen, påpeger Andreas Kraul.

- Zorniger siger jo, at hvis man er professionel under ham, så har han nærmest fuld råderet over dit liv. Det kan trætte mentalt hos en trup og være svært, når spillet ikke fungerer, og det er der, det hele godt kan falde en smule fra hinanden.

Facebook
Twitter