18-årig landsholddebutant drømmer om udlandet

Den 18-årige Karen Holmgaard er med på landsholdet for første gang ved Algarve Cup. Midtbanedynamoen drømmer om en karriere i udlandet.

Resultatmæssigt har det ikke ligefrem været en fest for den nye landstræner landstræner Lars Søndergaard og kvindelandsholdet ved Algarve Cup i Portugal.

Danskerne er stadig uden sejr i turneringen, inden mødet med Island onsdag aften.

For den 18-årige Fortuna Hjørring-spiller Karen Holmgaard har det dog været en stor oplevelse for første gang at trække i rødt og hivdt.

- Det har været fedt. Folk har været imødekommende og det har været let at komme ind på holdet, siger den hårdtarbejdende midtbanespiller, der ikke har været ramt af nerver, selvom hun er med for første gang blandt de bedste i landet.

- Jeg har bidraget med nogle gode ting og fået vist mine kvaliteter. Jeg er en type, der bare spiller derudaf. Trænerne har rost mig, så det er jeg glad for.

En af de trænere er chefen for det hele, 58-årige Lars Søndergaard, der har eksperimenteret med både opstilling og spillestil ved Algarve Cup.

Det har passet Karen Holmgaard ganske glimrende, der er vant til stilen fra sit klubhold Fortuna Hjørring.

- Vi spiller aggressivt og i højt pres, hvilket er en fordel for mig. Jeg har en god fysik og vinder mange bolde, siger Karen Holmgaard, der på landsholdet er omgivet af mere etablerede navne som Nadia Nadim og Pernille Harder, der nyder stor succes i henholdsvis tyske Wolfsburg og engelske Manchester City.

Vil til udlandet

Karen Holmgaard har ambitioner om at gå i stjernernes fodspor.

- Jeg vil gerne da gerne til en lidt større klub og prøve mig af på et højere niveau. Den tyske liga kunne være spændende, da den er meget fysisk. Den engelske liga er også spændende. Den er på vej op. Derudover vil jeg gerne blive en fast del af landsholdet, siger Holmgaard.

Det er ikke kun trænerstaben, der er imponeret over 18-årige Holmgaard.

Nadia Nadim er vild med talentet på midtbanen.

- Det er virkelig fedt at se, at hun bare er kommet ind og taget styringen på midtbanen. Det har jeg også fortalt hende. Det skal hun have et kæmpe skulderklap for. Det er godt gået.

Danmark møder Island torsdag aften klokken 19:30. Kampen kan streames på DBU’s hjemmeside.

Facebook
Twitter