19-årig tager landsholdet med storm: ’Hun starter nok inde’

Karen Holmgaard er først lige kommet med omkring fodboldlandsholdet, men er allerede tiltænkt en central rolle.

Karen Holmgaard er et af de nye navne på landsholdet, hvor hun allerede har imponeret. (Foto: Dr Sporten © dr)

Kvindelandsholdet i fodbold samles tirsdag forud for den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Ukraine. Med i truppen er unge Karen Holmgaard, og hun kan blive en vigtig brik.

Det er gået slag i slag Holmgaard. Inden denne sæson skiftede midtbanespilleren fra Vejle til Fortuna Hjørring sammen med sin tvillingesøster Sara. For en måneds tid siden blev Karen Holmgaard så udtaget til landsholdet og Algarve Cup for første gang.

Den hårdtarbejdende 19-årige gjorde indtryk både trænere og holdkammerater med sin uimponerede tilgang til landsholdet, og hun viste samtidig, at hun kan være med på det højeste niveau. Nu er hun endnu engang med på landsholdet, og der venter formentlig en central rolle i VM-kvalifikationskampen mod Ukraine.

- Jeg regner med, at hun starter inde med landsholdet, siger Søren Randa-Boldt, der er U19-landstræner og tidligere har vikarieret som A-landstræner.

- Hun viste allerede under Algarve Cup, at hun fylder meget og giver rigtig meget energi. Hun er rimelig cool og ret ligeglad med, at det er A-landsholdet. I Algarve gik hun ubekymret ind til opgaven, og mange af de andre piger på landsholdet har sagt til mig, at ’hun er godt nok god’. Det havde de ikke lige set komme, at man var så god, når man kom fra U19, siger han.

Kan blive landsholdsanfører

Kvindelandsholdet har endnu den første sejr til gode, siden Lars Søndergaard overtog landstrænerposten. I sine fem første kampe har han afprøvet forskellige spillere, og ikke mindst på midtbanen er der blevet eksperimenteret. Seks forskellige spillere har startet på den centrale midtbane, og Holmgaard har fået to kampe fra start.

- Hun er en central midtbanespiller, der løber rigtig meget. Hun er fysisk rigtig stærk, en af de stærkeste i Danmark, hun fantastisk god med hovedet, hun vil vinde, og så er hun god til at få de andre med, siger Søren Randa-Boldt til DR.

- På U19-landsholdet var hun en god anfører, og det kan hun også blive på landsholdet om et par år. Hun har utrolig meget energi, giver meget til holdet og giver sig altid 100 procent. Simpelthen en rigtig holdspiller.

Karen Holmgaard fik vist sit store talent ved Algarve Cup, og som en del af landsholdet kan hun fortsat vise sig frem for store klubber i udlandet. Der kunne en fremtidig karriere godt ligge.

- Jeg tror ikke, Fortuna er den største klub, hun kommer til at spille i i løbet af sin karriere. Jeg tror, der er andre store klubber der finder ud af, hvor god hun er – det har de nok allerede fundet ud af efter Algarve Cup, siger Randa-Boldt.

Kvindelandsholdet mødes i dag tirsdag og træner frem mod den vigtige VM-kvalifikation mandag den 9. april. Du kan se kampen direkte på DR1 fra klokken 17.45.

FacebookTwitter