23-årige Signe Bruun er skiftet til verdens bedste klub: 'Sagde du det for fem år siden, havde jeg grinet ad dig'

Landsholdsspilleren Signe Bruun skiftede inden sæsonen fra PSG til Lyon. En tanke, der for ikke ret mange år siden, virkede urealistisk.

Signe Bruun skiftede i sommer fra PSG til Lyon, der er den mest vindende klub på kvindesiden. (Foto: Clive Brunskill © Ritzau Scanpix)

Det er lige så stille ved at gå op for Signe Bruun, at hun ikke drømmer.

Den 23-årige kronjyde var ganske vist med til at gøre en ende på et fransk enevælde og regnes som en af Danmarks bedste angribere.

Forud for denne sæson skiftede landsholdsspilleren nemlig fra de franske mestre i PSG til Olympique Lyon, der i årevis har været kvindefodboldens epicenter. En klub, som har vundet Champions League hele 14 gange.

- Hvis du for fem år siden havde sagt, at jeg i dag spillede i Lyon, så tror jeg, at jeg havde grinet ad dig, fortæller Signe Bruun, der er i Viborg til landsholdssamling forud for Danmarks VM-kvalifikationskamp mod Malta på torsdag.

Skiftet til Lyon er dog et skridt på vejen mod angriberens mål om at blive så god som muligt.

- Første gang jeg trak trøjen over hovedet, tænkte jeg lige over det en ekstra gang. Men når det er sagt, så er det fodbold, og når vi er på banen, handler det om at vinde.

- Jeg har altid haft som målsætning at blive en af de bedste angribere, og det er et skridt på vejen at komme til Lyon. Jeg håber på at kunne være med med at hjælpe holdet til at vinde nogle af de mesterskaber og pokaler, vi alle sammen drømmer om dernede.

Signe Bruun fortæller om sine tanker ved skiftet til Lyon

Et skørt skifte?

Signe Bruuns nye arbejdsgiver vandt det franske mesterskab 14 år i træk, inden den danske angriber og PSG nappede titlen i sidste sæson. Derfor har det det virket som et skørt skifte for flere i landsholdsspillerens omgangskreds.

- Det spørgsmål har jeg fået mange gange. Jeg nærmede mig et punktum i PSG, og det var tid til at prøve noget nyt. Jeg skulle ud af min komfortzone, og da Lyon kom på banen med deres plan for mig og min udvikling, var det en god mulighed. Det er fedt at være en del af projektet.

Lyon har siden 2004 storsatset på sit kvindelige hold, og det kan ses på resultaterne. Udover de mange nationale titler har klubben også vundet Champions League syv gange - fem af trofæerne i træk.

Signe Bruun var da også hurtig til at fornemme, at Lyon emmer af succes. Ved et af de første møder præsenterede klubbens træner en målsætning om at vinde alle de store trofæer. Det er ingen hemmelighed, at Lyon satser stort, og derfor er konkurrencen om spilletiden stor. Det får dog ikke den danske angriber til at rynke på næsen.

- Jeg ville ikke takke ja til Lyon, hvis ikke jeg havde haft en dialog og så, at der var mulighed for at spille. Det er selvfølgelig det, jeg håber på, og det har også set fint ud indtil videre. Så det håber jeg fortsætter. Hvis jeg gør de ting, jeg er god til, så skal jeg nok få spilletid, forklarer Signe Bruun, der i weekenden scorede hattrick for Lyon mod Dijon.

Angriberen har dog ikke oplevet helt den samme succes med landsholdet. I løbet af sin karriere har Signe Bruun flere gange måtte kæmpe sig tilbage fra skader.

Kommer altid stærkere tilbage

I 2019 hvor hun rev sit korsbånd over, og i juni måtte hun melde fra til landsholdet på grund af en hjernerystelse.

Ifølge landstræner Lars Søndergaard kommer hun dog altid stærkere tilbage. Hun ved, hvad hun kan og ikke kan og øver sig på begge dele, fortæller han.

- Hun bliver mere og mere selvsikker. Hun er stadig ung, men hun foretager sine valg med stor omtanke både på og udenfor banen. Det er også derfor, at en klub som Lyon henter hende, siger han.

Lars Søndergaard sætter ord på Signe Bruun som spiller

Den 62-årige landstræner håber selvfølgelig, at skiftet bliver en succes, for det ville også kaste mål af sig på landsholdet. Han vil dog helst ikke spå om, hvor god hun kan blive.

- Det er altid svært at sige, om hun bliver en topspiller i Europa. Jeg ved, at hun vil arbejde hårdt for det. Der er også andre om buddet, men hun bliver helt sikkert en dygtig spiller internationalt set. Hvis det står til hende selv, skal hun nok komme rigtig langt med den vilje, hun har, fortæller Lars Søndergaard.

Danmark møder Malta på torsdag klokken 18.00. Du kan følge kampen på DR1 fra klokken 17.30.

Facebook
Twitter