Bretton-Meyer om aftale: Der er gode forudsætninger

DBU's direktør vil ikke gisne om, hvorvidt en aftale mellem kvindelandsholdet og DBU kan underskrives på søndag.

Claus Bretton-Meyer tør ikke at gisne om, hvornår konflikten kan være løst. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Mens de danske landsholdsspillere mener, at Spillerforeningen og DBU er tæt på en aftale, så er DBU-direktør Claus Bretton-Meyer mere vag i sine udmeldinger.

I aftes fortalte Sanne Troelsgaard, at spillerne regnede med at konflikten stort set er løst, og at der kun mangler enkelte detaljer, før aftalen mellem DBU og kvindelandsholdet samt det mandlige U21-landshold kan underskrives. Ifølge Sanne Troelsgaard skulle det ske på søndag.

Men Claus Bretton-Meyer er ikke helt så skråsikker.

Spillerne mener, at de største knaster i konflikten er løst. Ser du også sådan på det?

- Begge parter er rigtig glade for den delaftale, der er blevet lavet. Det skaber forudsætningerne for, at vi kan komme videre. Mere kan jeg ikke sige, fortæller DBU-direktøren.

Hvornår tror du, at konflikten er løst?

- Vi har lovet hinanden, at vi skal have ro. Det har DIF (Danmarks Idrætsforbund) og LO opfordret os til.

Kvindelandsholdet møder om en måned Sverige i VM-kvalifikationen. Er konflikten løst til den tid?

- Jeg vil ikke begynde at gisne om fremtiden. Hvis jeg kendte den, så stod jeg ikke her. Som James Bond har sagt "I'm trained to expect the unexpected" (jeg er trænet til at forvente det uventede, red.). Jeg kan ikke kommentere det og har ingen holdning til det, siger Bretton-Meyer.

DBU-direktøren glæder sig dog over, at en uge med konflikt og træningsstrejke ikke fik konsekvenser i opgøret mod Ungarn.

- Det har ikke været en optimal optakt - hverken for holdet eller landstræneren. Men det er professionelle idrætsfolk, og de har alligevel været ude og træne. Det havde jeg og sikkert også deres klubber forventet, siger Bretton-Meyer.

- Når det er sagt, så synes jeg, at spillerne og landstræneren har grebet de vilkår, der nu var, siger Bretton-Meyer.

/ritzau/

Facebook
Twitter