Champions League-vinder bliver ny dansk landstræner: 'Vi skal udvikle og vinde'

Andreé Jeglertz indtræder i sit nye job som cheftræner for kvindelandsholdet efter sommerens VM i fodbold.

Danmarks kommende landstræner hedder Andrée Jeglertz.

Det har Dansk Boldspil-Union netop bekræftet på et pressemøde onsdag.

Den 51-årige svensker har senest været cheftræner for Damallsvenskan-holdet Linköpings FC i hjemlandet, men har også tidligere stået i spidsen for det canadiske landshold.

Han tager over efter Lars Søndergaard, som stopper efter sommerens VM i Australien og New Zealand.

- Det er meget inspirerende. Det afgørende var, at der var en strategi om at begejstre og samle det danske folk. Vi skal udvikle og vinde, siger Andrée Jeglertz.

I 2004 førte Andrée Jeglertz klubben Umeå IK hele vejen til den store pokal i Champions League, han har vundet fire svenske mesterskaber og er fem gange blevet kåret som årets træner i Sverige. Men fra sommeren 2023 er han altså dansk landstræner.

Og det er blandt andet den store internationale erfaring, som fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union, Peter Møller, fremhæver, når han sætte ord på valget af Andrée Jeglertz.

- Vi fik et godt indtryk af Andrée Jeglertz fra begyndelsen. Vi havde ham på radaren hurtigt.

- Vi vil gerne have en, som er tydelig i sit lederskab, og som har et indgående kendskab til kvindefodbold. Det har Andrée Jeglertz med en lang historisk på klub- og landshold, siger Peter Møller.

Hård opstart med Nations League

Og det bliver en opstart med fuld smæk på, når Andrée Jeglertz efter sommerens VM-slutrunde overtager tøjlerne på det danske landshold.

Efteråret byder nemlig på fire kampe i Nations League. Men med valget af den rutinerede svensker bekymrer den hårde opstart ikke Peter Møller.

- Der venter ikke fire-fem testkampe, hvor man lige kan føle tingene an. Men vi har fået en træner, som ved, hvad der skal til. Han kan gå ind i rollen fra dag ét, siger Peter Møller.

Herunder kan du se og høre Peter Møller forklare, hvilke succeskriterier DBU har for den kommende landstræner.

Og hovedpersonen selv er da også fuldt bevidst om det komprimerede startprogram, han får som dansk landstræner, og erkender, at det er kort tid for ham, men sådan er det på en ny arbejdsplads, forklarer han.

- Hvad de gør under VM, må jeg også følge. Jeg kan ikke lave radikale forandringer. De kan komme over tid, men vi skal bygge op til det, siger Andrée Jeglertz.

Andrée Jeglertz første opgave som dansk landstræner bliver Nations Leagus-opgøret mod Tyskland i slutningen af september.

Det er første gang nogensinde, at DBU har ansat en udenlandsk landsholdschef for kvinderne.