Danmark slipper for udelukkelse: Bliver kun taberdømt

Kvindelandsholdet taberdømmes med 3-0 i kampen mod Sverige, men smides ikke ud af VM-kvalifikationen.

Det danske kvindelandshold kan stadig håbe på at komme til VM i 2019 i Frankrig. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det danske kvindelandshold bliver ikke smidt ud af VM-kvalifikationen, meddeler det svenske fodboldforbund med henvisning til Uefa.

I stedet taberdømmes Danmark med 3-0 i kampen mod Sverige, som blev aflyst, da konflikten mellem spillerne og DBU kom i vejen.

Derudover skal DBU betale 20.000 euro i bøde (svarende til 148.840 kroner) i bøde. Der følger også en betinget dom, så hvis noget lignende skulle gentage sig inden for de næste fire år, vil landsholdet blive udelukket fra samtlige Uefa's turneringer.

Danmark kan altså spille videre i VM-kvalifikationen og bevarer derfor også muligheden for at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020.

Dommen falder ikke i god jord på den anden side af Øresund, hvor det svenske fodboldforbund (SvFF) ytrer utilfredshed og overvejer at anke dommen.

- Det er højst overraskende. Nu må vi se, hvordan vi skal stille os i sagen. Vi har bare fået dommen, men vi ved ikke, hvordan Uefa har ræsonneret sig frem til den. Vi kommer til at begære om at få det skriftlige bag beslutningen, siger landstræner Marika Domanski Lyfors ifølge SvFF's hjemmeside.

Danmark og Sverige mødes i Viborg i den sidste kamp i VM-kvalifikationen til næste år.

FacebookTwitter