Dansk Boldspil Union: 'Vi er rykket tættere på et nordisk VM i 2027'

Dansk Boldspil Union drømmer om at være medvært til VM i kvindefodbold i 2027.

DBU's formand håber, at Danmark kan lægge græs til VM-kampe i 2027. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Et fælles VM i kvindefodbold med Danmark, Sverige, Norge, Finland Island og Færøerne som værter kan blive en realitet i 2027.

Fredag meldte Dansk Boldspil Union ud, at de sammen med de øvrige forbund vil undersøge muligheden for at arrangere verdens største fodboldbegivenhed på kvindesiden.

Det fortæller DBU's formand Jesper Møller.

- Med dagens udmelding er vi kommet tættere på et VM på nordisk jord, siger han og fortsætter.

- Vi ønsker at fortsætte vores satsning på kvinde- og pigefodbold. Derfor har vi søgt nogle store events. Tidligere har vi meldt ud, at vi gerne vil være vært for EM i 2025, og gennem længere tid har vi sammen med de øvrige nordiske lande undersøgt muligheden for at byde på VM i 2027.

Samtidig fortæller Jesper Møller, at det næste skridt er at undersøge, hvad FIFA kræver af en VM-arrangør i 2027.

Alle skal være med

Blandt de nordiske fodboldforbund er der enighed om, at alle skal bidrage med det, som de har mulighed for, hvis det lykkes at sikre sig et værtskab for VM i fodbold.

Alligevel erkender Jesper Møller, at der kan opstå udfordringer, hvis der eksempelvis skal spilles VM-kampe på Færøerne.

Landets kvindelandshold er i øjeblikket placeret som nummer 82 på verdensranglisten efter nationer som Guam, Fiji og Jordan.

- Det er vigtigt, at vi står sammen blandt de nordiske lande. Men kan Island og Færøerne ikke være med i forhold til kampafvikling, så kan de bidrage på anden vis. For eksempel ville de kunne arrangere et event med lodtrækning eller en af de mange andre ting, som foregår i forbindelse med en VM-slutrunde, forklarer han.

Og med et fælles mål om at løfte opgaven i fællesskab, så håber Jesper Møller, at det internationale fodboldforbund, FIFA, nu har bemærket, at de nordiske nationer har vist interesse for et værtskab.

- I den her verden er det vigtigt at vise sin interesse så tidligt som muligt, siger han.

Den næste VM-slutrunde på kvindesiden spilles til sommer i Frankrig.