Dansk landsholdsspiller skifter til Arsenal

Vice-anføreren for det danske kvindelandshold, Janni Arnth, skifter fra svenske Linköpings til engelske Arsenal.

Landsholdets vice-anfører Janni Arnth (øverst tv) skifter til den engelske storklub Arsenal. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Fire og et halvt år i svenske Linköpings FC var, hvad det blev til for Janni Arnth, der forlader svenskerne til fordel for den engelske storklub Arsenal.

- Det er en utrolig interessant og spændende mulighed, jeg har fået.

- Jeg ser det som en god mulighed for mig. Det er en god udfordring at tage et nyt skridt til et nyt land og en ny liga. En liga som virkelig er på vej frem, og et hold som virkelig er på vej frem. Det kunne jeg godt tænke mig at være en del af.

Vice-anføreren på det danske kvindelandshold har været en stor del af Linköpings succes de senere år. Den 32-årige forsvarsspiller, der også har fungeret som anfører i den svenske klub, har blandt andet har været med til at vinde flere mesterskaber og pokalturneringen i Sverige.

I sidste sæson var hun med til at spille klubben til en femteplads i den bedste svenske række.

En engelsk storklub

Med skiftet til Arsenal kan Janni Arnth nu se frem til at blive en del af et af de største sportsbrands i verden.

Arsenals mandlige fodboldhold behøver således ingen introduktion, mens klubben på kvindesiden er Englands mest vindende nogensinde.

- Det er en stor klub, som har nogle professionelle rammer for fodboldholdet. Så det er selvfølgelig interessant at teste et andet miljø.

- Jeg har selv fulgt Arsenal, og jeg synes, at det er noget rigtig fed fodbold, de spiller. Der er mange dygtige spillere, så det er en selvfølgelig en fed mulighed for mig.

Arsenal har vundet det engelske mesterskab hele 14 gange, hvilket er rekord i engelsk kvindefodbold. Klubben har desuden også vundet Champions League tilbage i 2006-2007 sæsonen.

De seneste år har det dog knebet lidt mere med resultaterne. Klubben vandt således deres seneste mesterskab tilbage i 2012, mens de i sidste sæson måtte tage til takke med en tredjeplads.

Derudover har klubben heller ikke formået at kvalificere sig til Champions League de seneste sæsoner. Noget, som danske Janni Arnth skal forsøge at være med til at ændre på.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk