Danske spillere: Rørende med svensk opbakning til ny kamp

Flere danske landsholdsspillere er rørte over opbakning fra svenske spillere, der vil spille aflyst VM-kamp.

Janni Arnth (nr. 2 fra venstre) og Theresa Nielsen (t.h.) er rørte over de svenske spilleres opbakning. (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Flere svenske landsholdsspillere har de seneste dage tilkendegivet, at de er klar til at gå banen og spille fredagens aflyste VM-kvalifikationskamp mod Danmark.

Udmeldinger fra spillere som Magdalena Eriksson og Hedvig Lindahl bliver mødt med stor glæde hos de danske fodboldkvinder.

Det danske landshold er rejst til Kroatien på en midlertidig landsholdsaftale, da det endnu ikke er lykkedes Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen at nå til enighed om de fremtidige vilkår.

- Det har været fedt og rørende at se de svenske spillere give deres støtte til os, siger Theresa Nielsen.

- Både under forhandlingerne, men også nu, hvor de siger, at de gerne vil spille kampen.

- Det er virkelig fedt at se, at vi holder sammen os spillere imellem, siger forsvarsspilleren før tirsdagens opgør mod Kroatien.

Forsvarskollegaen Janni Arnth er også rørt over de svenske udmeldinger.

- Det er meget sympatisk og stort af dem. Det bliver vi rørte over, og det har enorm betydning.

- Det signalerer, at vi spillere imellem står sammen i at forbedre vilkårene og fremtiden for kvindefodbolden generelt, siger Arnth.

DBU så sig i sidste uge nødsaget til at aflyse kampen mod svenskerne, da de danske spillere udeblev fra landsholdstræningen på grund af uenighed om en ny landsholdsaftale.

Det er endnu uvist, hvordan Uefa vil straffe det danske landshold efter aflysningen. Sandsynligvis bliver Danmark taberdømt 0-3, men flere landsholdsspillere har et lille håb om en omkamp.

- Jeg håber, at det kan påvirke nogen i Uefa, hvis de ser med, siger Theresa Nielsen med henvisning til de svenske udmeldinger.

Frygter at blive taberdømt

Hun tror dog ikke helt på, at Uefa lader sig påvirke.

- Det er Uefa, der skal afgive dommen, og jeg kan godt forstå, hvis der skal komme en hårdere straf, end at vi slipper med en udsættelse.

- Jeg håber på det bedste og frygter, at vi bliver taberdømt, siger hun.

Angriberen Nadia Nadim forventer heller ikke, at der vil blive lyttet til de svenske spillere. Hun har dog et lille håb om en ny kamp.

- Jeg tror på det, indtil det modsatte er bevist.

- Jeg har godt set, at svenskerne har været ude og sige de ting. Men de kommer nok ikke til at afgøre noget i sidste ende, vurderer Nadim.

For en måned siden åbnede landsholdet VM-kvalifikationen med en 6-1-sejr i Ungarn.

Tirsdagens opgør i Zagreb mod Kroatien spilles klokken 18.

/ritzau/

Facebook
Twitter