DBU-chef: Spillerne har misforstået deadline for aflysning af Sverige-kamp

Kim Hallberg afviser, at Sverige-kampen kunne være spillet via et sent tilbud om en delaftale fra spillerne.

Elitechef i Dansk Boldspil-Union Kim Hallberg mener, pilen peger tilbage på kvindelandsholdet. (Foto: © Per Kjærbye, Scanpix)

Dansk Boldspil-Union (DBU) afviser, at det var realistiske at redde VM-kvalifikationskampen mellem Sverige og Danmark via en delaftale, som blev indgået fredag.

Det siger elitechef i DBU, Kim Hallberg, efter flere landsholdsspillere har sagt, at man onsdag aften kom med et tilbud til DBU om en delaftale.

- Det er en misforståelse at sige, at det her klokken 12 i går (torsdag, red.) var en særlig deadline.

- Det er en frist, der er i Uefa-systemet for at have et holdkort klar, men det er ikke en deadline for, hvornår man begynder at aflyse en kamp, hvis der ikke er tro på, at den skal spilles, siger Kim Hallberg.

DBU satte frist onsdag

Forløbet kan forklares kort sådan her: Først på ugen havde DBU givet spillerne en frist for at møde i landsholdlejren, som hed onsdag kl. 10., ellers ville unionen melde afbud til kampen mod Sverige til det svenske fodboldforbund. Og da spillerne ikke mødte op, var DBU tro mod sit ord og meldte afbud til svenskerne.

Officielt kunne kampen dog først aflyses torsdag kl. 12 af Uefa, og derfor har spillerne givetvis stadig haft et håb om, at kampen kunne reddes.

Derfor sendte spillerne onsdag aften et forslag til DBU om en delaftale. En delaftale, som spillerne altså nu siger, DBU ikke reagerede på.

- Spillerne sender en sondering til os onsdag aften, der hører, hvad der er af muligheder for at få noget i land. På det tidspunkt var det for sent, siger Kim Hallberg til DR Sporten og fortsætter:

- Jeg sagde også forleden, at det her er et fodboldhold, det er ikke et cirkus eller et serie 5-hold, der kommer cyklende ind og vil beslutte, hvornår man skal spille. Alt var sat i gang med aflysningen, og så kan vi ikke begynde at sætte os ned og snakke om en aftale så tæt på en kamp, det er en umulighed.

- Vi er nødt til at sikre os, at der er det sportslige fokus omkring en kamp mod en verdensklassemodstander, som vi skulle møde, og der kan vi ikke møde ind fem minutter før lukketid.

Forslag om delaftale

Landsholdsmålmand Stina Lykke deler ikke Kim Hallberg opfattelse af situationen, at kampen mod svenskerne kunne være reddet, fordi spillerne tilbød at indgå en delaftale sent onsdag.

Stina Lykke har sagt følgende til TV2 Sport:

- Vi fremsatte forslaget til DBU onsdag aften, hvor der stadigvæk var en mulighed for, at vi kunne spille den her kamp (mod Sverige, red.). Det var inden Uefas deadline, men DBU valgte at aflyse kampen.

- Vi har ikke hørt noget argument fra DBU. Vi hørte først fra DBU dagen efter (torsdag), og der var der ikke noget at gøre, siger målmanden.

Landsholdskollegaerne Sanne Troelsgaard og Theresa Nielsen har over for DR og Ekstra Bladet udlagt samme version af spillernes tilbud.

Det var bare ikke realistisk med en delaftale ifølge Kim Hallberg.

- Vi havde på intet tidspunkt fået nogen sonderinger fra spillerne og Spillerforeningen på, at de kunne være interesseret i en delaftale.

- Tværtimod har de gentagene gange sagt, at de ikke spiller under en delaftale, og derfor var der ikke mulighed for at arbejde hen imod en delaftale.

- Derfor var vi nødt til at tage de foranstaltninger onsdag, siger Kim Hallberg.

/ritzau/