DBU: Det er en fuldstændig uoverskuelig situation

DBU's kommunikationschef Jakob Høyer er ærgerlig over, at der ikke kom en løsning mellem DBU og Spillerforeningen.

Klokken 13.00 forlod repræsentanter fra DBU og Spillerforeningen forhandlingsbordet i Brøndby med dårlige nyheder. De to parter kunne ikke nå til enighed i forhold til en ny aftale for kvindelandsholdet.

Forhandlingerne har stået på on and off i en længere periode, men DBU havde sat en deadline lørdag i respekt for forberedelserne til tirsdagens VM-kvalifikationskamp mod Ungarn, der efter dagens sammenbrud bliver uden landsholdsspillerne som deltagere.

Og dagens sammenbrudte forhandlinger frustrerer DBU.

- Vi står med endnu et sammenbrud og en fuldstændig uoverskuelig og beklagelig situation. Vi oplever, at vi har stået i nogle forhandlinger med en modpart, som har været meget ultimativ i sine krav og alt for sent har reageret på vores udspil. VI har faktisk forhandlet i ni måneder, og det er først for godt en uge siden, at vi har fået reelle tilbagemeldinger på de udspil, vi er kommet med.

- Vi har fra DBU’s side forsøgt at imødekomme spillernes ønsker flere gange i dag. Vi har tilbudt en forlængelse af den tidligere aftale, og vi har også tilbudt en ny midlertidig aftale resten af september måned. Men det er desværre blevet fejet af bordet. Så nu står vi med et sammenbrud, og vi aner ikke, hvad der skal ske, siger Pressechef Jakob Høyer til DR Sporten.

Afvist midlertidig aftale

Ifølge DBU har man forsøgt at udsætte de endelige forhandlinger indtil 30. september via en midlertidig aftale. En midlertidig aftale der ifølge DR Sportens oplysninger blandt andet ville give en forhøjet udtagelsesbonus til kvalifikationskampe fra 2.500 kr. til 4.000 kr.

Den aftale afslog Spillerforeningen på vegne af spillerne, og det betyder altså, at spillerne ikke kommer på banen, når VM-kvalifikationskampen på tirsdag i Ungarn spilles.

- Det er det, der meldt tilbage fra Spillerforeningens side. De vil ikke stille op til den kamp på de præmisser, der er nu. De har afvist det forslag til en midlertidig aftale, vi er kommet med. Det er hamrende ærgerligt, der er ikke noget, vi i DBU hellere ville, end at se dem løbe på banen på tirsdag, siger Jakob Høyer.

DR Sporten har forgæves forsøgt at få en udtalelse fra den midlertidige landstræner Søren Randa-Boldt, der altså skal til at finde ud af, hvem han kan bruge i kampen mod Ungarn.

Du kan se hele interviewet med Jakob Høyer i videoen ovenfor.

Facebook
Twitter