DBU nøler med EM-bonus til kvindelandsholdet

DBU har overskredet fristen for at udbetale EM-bonus til kvindelandsholdet. Unionen beklager over for spillerne.

De danske kvinder fik sølv ved EM i Holland. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Hele Danmark fulgte med, da det danske kvindelandshold fik sit gennembrud og spillede sig til en historisk sølvmedalje ved EM i Holland.

En måned efter triumfen er det andre ting, kvindelandsholdet er centrum for.

I øjeblikket er spillerne, repræsenteret af Spillerforeningen, og DBU i konflikt om en ny landsholdaftale, og nu lægger endnu en sag mellem de to parter sig oveni.

Spillerne på kvindelandsholdet skulle have modtaget deres bonus for EM-slutrunden senest i søndags, men onsdag har DBU stadig ikke udbetalt pengene.

Ifølge landsholdsspiller Theresa Nielsen har spillerne rykket for at få den bonus, som spillerne har ret til ifølge den landsholdsaftale, man indgik for et par år siden.

Det er en respektløs og skuffende opførsel fra DBU’s side, mener en af landsholdets mest rutinerede kræfter, Theresa Nielsen.

- Jeg er skuffet over DBU’s opførsel. Vores EM-bonus skulle være udbetalt i søndags, og vi har stadig ikke set noget. Jeg synes, at det er fuldstændig uacceptabelt, at DBU ikke overholder vores aftale og udbetaler, det vi har fortjent og krav på, siger Theresa Nielsen i en mail til DR.

- Det er en respektløs opførsel over for os. Vi har skabt et kæmpe resultat, derfor fortjener vi, at ledelsen i DBU følger det til dørs på en ordentlig måde, siger Vålerenga-spilleren og fortsætter:

- Vi har rykket DBU for de manglende betalinger, så nu håber jeg, at de får styr på tingene. Vi skal selvfølgelig have det, vi har aftalt og fortjent, siger Theresa Nielsen.

DBU beklager

DBU har i princippet haft fire uger til at udbetale bonussen, da der står i landsholdsaftalen, at den skulle være udbetalt senest fire uger, efter EM sluttede.

DBU’s kommunikationschef Jakob Høyer afviser, at DBU har modtaget rykkere fra spillerne, men han erkender, at unionen har været for sent ude, og han beklager over for spillerne.

- Det har været praktiske omstændigheder, der har gjort, at det har taget længere tid. Det skal jeg gerne beklage. Pengene bliver udbetalt i dag, siger Jakob Høyer.

- Vi snakker om tre dages forsinkelse, og vi har ikke modtaget rykkere fra spillerne. Jeg skal beklage over for spillerne, og jeg håber ikke, at det kommer til at ændre noget omkring de forhandlinger, vi er i om en ny aftale, siger Høyer.

DR har været i kontakt med Spillerforeningen, der ikke har nogen kommentarer, men som oplyser, at de i skrivende stund endnu ikke har oplysninger om, at spillerne har modtaget pengene.