DBU om svensk appel: Vi skal ikke have en hårdere straf

Der er fin overrensstemmelse mellem Uefa's begrundelse og strafudmåling, mener DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer.

(Foto: henning Bagger © Scanpix)

Sagen om kvindelandsholdets udeblivelse mod Sverige fortsætter.

I dag har Det Svenske Fodboldforbund (SvFF) valgt at appellere den dom, som kvindelandsholdet fik, da de udeblev fra VM-kvalifikationskampen mod netop Sverige tilbage i november.

Det blev som bekendt til et skrivebordsnederlag på 0-3 og en bøde på 20.000 euro til Danmark - en dom som svenskerne altså mener er for mild, men som DBU vurderer som værende fair.

- Vi mener, der er en god sammenhæng mellem den begrundelse og strafudmåling, som Uefa har tildelt os. Vi mener ikke, vi skal have en højere straf, men nu må vi høre, hvad Uefa's appelinstans siger, fortæller DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, og fortsætter om Uefa's begrundelse.

- Uefa har lagt til grund, at DBU har gjort, hvad vi kunne for at få afviklet de her kampe. Vi har i god tid varslet om, at der var risiko for aflysning for at få spillerne til at spille. Så har de også lagt til grund, at det er alvorligt, og derfor har de også i kendelsen skrevet, at hvis det her gentager sig, så vil kvindelandsholdet blive udelukket fra VM-kvalifikationsturneringen. Det er en hård straf.

Fokus på fodbold

Nyheden om den svenske anke kommer efter, at de fleste troede, at sagen var lukket.

Derfor irriterer det også Jakob Høyer, at fokus nu igen flyttes væk fra banen og til bag skrivebordet.

- Det er ærgerligt, at vi nu har en uvished, hvor vi ikke ved, hvad der kommer til at være skæbnen fremadrettet for kvindelandsholdet. Vi vil gerne beholde straffen, så vi kan komme ud og kæmpe for den her VM-plads.

- Det, der er afgørende, er, at vi forhåbentlig snart kan fokusere på fodbolden i stedet for regler, sanktioner og alt muligt på skrivebordet.

Umiddelbart intet at være nervøs for

Mens DBU og resten af fodbolddanmark nu venter på at høre fra Uefa's appelinstans, maner DR Sportens kommentator Henrik Liniger til besindighed.

Han forstår godt svenskerne, men han mener ikke, at der er specielt stor sandsynlighed for, at de lykkes med anken.

- Det er egentlig meget forståeligt, at de har anket, for svenskerne har ikke så meget at tabe ved det her.

- På den ene side kan man sige, at det var en relativt mild dom, og det tror jeg, de fleste er enige i. Men på den anden side er det også en dom, som jeg er overbevist om, at Uefa's udvalg har tygget grundigt igennem fordi de vidste, det var en sag, der vakte opsigt. Så umiddelbart tror jeg ikke, at svenskerne får det store held med det.

Der er dog nogle principielle udfordringer involveret i sagen.

- Der er ikke nogen i fodboldverdenen, der synes, at man skal kunne blive væk fra en fodboldkamp og blive straffet relativt mildt. Der kunne man finde mange eksempler, der ville tabe 10-0 og så blive hjemme for at få et bedre resultat. Sådan skal det ikke ende. Men Uefa har sagt, at det er en sag, hvor der er kigget helt specielt på den her situation, og der har man valgt at give Danmark en mild dom, og det må der være en grund til, slutter Henrik Liniger.

Der vides endnu ikke, hvornår Uefa vil komme med en afgørelse i sagen.

Facebook
Twitter