Den nye landstræner har en plan, men vil ikke bombardere spillerne med information på første dag

Mandag havde fodboldlandsholdet første dag under den nye mand i spidsen, Andrée Jeglertz.

Første opgave for Andrée Jeglertz bliver landskampen på fredag mod Tyskland. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

De danske landsholdsspillere har fået en ny mand ved roret. Navnet er Andrée Jeglertz. Det er svensk og har en Champions League-titel på CV'et.

Men på trods af meritterne vil den nye landstræner ikke gå og ændre spilkoncept radikalt og lære spillerne en ny fodbold-ABC. I første omgang fortsætter man med systemet, som den tidligere landstræner, Lars Søndergaard, efterlod.

- Jeg tror godt, jeg kan sige, at det fundament, vi skabte under VM, også er det fundament vi kommer til at bygge videre på. Selvfølgelig med nogle twist af det, som han gerne vil implementere, men vi skal bygge videre på det, vi er gode til, siger Nicoline Sørensen til DR Sporten.

Sådan lød beskeden på det 45 minutter lange møde, som Andrée Jeglertz indledte landsholdssamlingen med, hvor han fortalte, hvilken retning han vil tage landsholdet.

På træningsbanen dirigerede Andrée Jeglertz fra første dag. (Foto: © Dr Sporten)

Og selvom svenskeren har glædet sig til endelig at få spillermaterialet i hænderne efter tre måneder, hvor han har kunnet forberede sig, så ved han, at Rom ikke blev bygget på en dag.

Han holder derfor igen med at uddele for mange byggematerialer til sin spilopbygning.

- Det er fantastisk, når man har længtes efter at møde alle spillerne og komme i gang. Det er jo det bedste af det hele. Så jeg er meget motiveret og ser frem til denne uge, siger den nye landstræner til DR Sporten.

- Opgaven bliver at begrænse informationen, for der findes meget, som man vil gøre. Jeg skal finde en balance i, hvor meget vi kan ændre, og hvor meget kan vi gøre, for vi har kort tid. Det er et godt fundament, og det gør det enklere for mig at tage næste træk.

Der er også kun fire dage at forberede sig i. På fredag venter Tyskland i første kamp under den nye træner i den nye Nations League-turnering.

Du kan høre Andrée Jeglertz fortælle, hvordan han vil bruge sin første uge som landstræner, i videoen herunder.

Få ændringer prioriteres til offensiven

Men der er trods alt fire træningsdage i samlingen inden kampen, og dem kan man jo lige så godt bruge fornuftigt.

Andrée Jeglertz er derfor begyndt at plante nogle frø på banens sidste tredjedel, hvor landsholdet har manglet den sidste skarphed. Under VM havde danskerne nemlig problemer med at skabe chancer.

- Nu skal vi arbejde med kontraspillet og arbejde med nogle nye positioner i kontraspillet, fortæller den 51-årige landstræner.

Efter det indledende møde med Andrée Jeglertz ser de to offensive kræfter Pernille Harder og Nicoline Sørensen også frem til at lægge kræfter i offensiven.

- Jeg tror kun, det er godt, at vi får snakket en masse om angrebsspillet, hvordan vi kan skabe chancer, og hvordan jeg for eksempel kan finde rum og maksimere mit potentiale, siger Pernille Harder.

- Jeg tror, at vi får mere system i det offensive. Angrebsmæssigt kommer vi til at sætte spilmønstre sammen. Jeg håber, at vi får lidt flere løsninger på den sidste tredjedel til at skabe overtal og skabe større chancer, fortæller Nicoline Sørensen.

Hør Pernille Harder fortælle om hendes indtryk af den nye landstræner i videoen herunder.

På fredag skal de første ændringer stå sin prøve, når Danmark tager hul på den første udgave af kvindernes Nations League.

Og selvom landsholdet måske kunne have mest gavn af en træningskamp for at finde sig til rette under Jeglertz, så er det ikke tilfældet med Nations League.

Her er der nemlig kvalifikation til OL på spil. Det ændrer dog intet for den nye landstræner, der glæder sig til at stå i spidsen for det danske landshold, som får hænderne fulde med Tyskland, der røg ud i gruppespillet ved VM.

- Det bliver rigtig sjovt. Det er klart, at Tyskland, som havde et hårdt VM, må være revanchelystne. Men for os bliver det også spændende at se, hvilke skridt vi har taget siden VM, bygge videre på fundamendet og se, om vi kan finde nye måder at sætte vores spil op på, fortæller Andrée Jeglertz.

Det er på fredag klokken 18.00, at Danmark tørner sammen med Tyskland på Energi Viborg Arena. Du kan se kampen direkte på DR 1 og DR TV.