Den sidste danske skanse: 'Lukker vi af i morgen, så står vi med tre point'

Det danske kvindelandshold har mulighed for at holde nullet for femte kamp i streg, når de tirsdag møder Georgien i EM-kvalifikationen.

Katrine Abel har været gode venner med det danske mål i EM-kvalifikationen. Modstanderne har nemlig ikke formået at score én eneste gang i denne EM-kvalifikation (Foto: Barrington Coombs © PA Wire/PA Images)

Fire kampe. Fire sejre.

Det danske kvindelandshold har fået en fornem start på kvalifikationsturneringen til EM i 2021.

Men der er en enkelt spiller, som har grund til at være ekstra godt tilfreds med de første fire kampe.

For en målscore på 15-0 betyder, at den danske målmand, Katrine Abel, helt er sluppet for at gå den tunge gang ind i målet og hente bolden efter en scoring.

Den 29-årige sidste danske skanse er dog ikke meget for selv at tale sin præstation op.

- Der har jo ikke været så frygtelig meget at lave i de første fire kampe, men hvis jeg kan slippe for at have noget at lave, så har det været en god kamp for holdet, fortæller Katrine Abel.

Men selvom modstanden i de første fire kampe af kvalifikationsturneringen til EM har været overkommelig for de danske kvinder, så luner det alligevel lidt at holde buret rent.

- Det er da dejligt ikke at lukke mål ind. Som hold har vi formået at lukke helt af. Det er fedt for mig, og det er fedt for holdet, lyder det fra Katrine Abel.

Holdindsats er hemmeligheden

Og netop holdet har ifølge den danske landstræner, Lars Søndergaard, været en af nøglerne til den stærke danske defensiv.

- Jeg synes faktisk, at det er nogle af vores offensive aktioner, der gør, at vores forsvar har set rigtig godt ud. Vi har især været gode til at erobre bolden hurtigt tilbage, når vi har tabt den, lyder det fra Lars Søndergaard.

Alligevel er den danske landstræner glad for at have en sikker sidste skanse.

- Vi har generelt tilladt få chancer til modstanderne. Og det, der så er kommet, det har Katrine (Abel, red.) taget sig sikket af inde i målet.

I morgen aften skal Katrine Abel og de danske kvinder så forsøge endnu en gang at holde modstanderne fra at score, når Georgien gæster den danske hjemmebane i Viborg.

Det omvendte opgør endte med en dansk 2-0-sejr. Og muren i det danske mål er da også fortrøstningsfuld forud for opgøret mod Georgien.

- Der er ingen tvivl om, at når man går på banen som målmand, så har man det primære formål at lukke af. Og jeg er sikker på, at lukker vi af i morgen, så står vi også med tre point, når kampen er slut.

Du kan se opgøret mellem Danmark og Georgien tirsdag fra klokken 17.30 på DR1.