Der var plads til tryllerier, da Danmark vandt sikkert over Wales

Med 5-1-sejren tirsdag aften har danskerne fortsat maksimumpoint i Nations League-gruppespillet.

Hvis godt begyndt er halvt fuldendt, har de danske fodboldkvinder intet at klage over, efter holdet tirsdag aften vandt 5-1 over Wales på udebane i Nations League.

Med sejren har danskerne seks point efter to kampe i gruppespillet, hvor der for enden af regnbuen er mulighed for at sikre en god rangering i EM-kvalifikationen, men også kæmpe sig til OL i Paris næste sommer.

Bare hvis nogen skulle sidde ude i hjørnesofaen og være i tvivl om den sportslige betydning af sådan en sejr i Cardiff.

Var der walisiske ambitioner om at rokke båden, gjorde de det svært for sig selv. Allerede da bolden skulle gives op, kom hjemmeholdet på kant med fodboldloven og forærede Danmark historiens, måske, hurtigste frispark i kampens første sekund.

Fem minutter senere blev det så rigtig kritisk, da Rhiannon Roberts sparkede hul i luften og ramte danske Amalie Vangsgaard på sin vej. Straffespark, lød dommen, og her eksekverede Pernille Harder sikkert til 1-0.

Selvsamme Harder scorede også til 2-0 kort efter på fornemt forarbejde fra Frederikke Thøgersen.

Føringen lagde en lille dæmper på tingene. Altså, indtil Amalie Vangsgaard inviterede til sambalektioner langs sidelinjen og elegant vippede bolden over sig selv og sin direkte modspiller.

Kontraangrebet løb ud i sandet, men nyd lige detaljen herover. Kælen boldbehandling fra den dobbelte målscorer mod Tyskland forleden.

Hattrick-Harder lukkede målfesten

En landstræner vurderes på flere parametre, men fokuseres der udelukkende på resultaterne har den nye landstræner, svenske Andrée Jeglertz, indledt på bedst mulig vis.

Danskerne scorer også godt med mål, det har tidligere været et hovedbrud, og kreerede chancer til at udbygge mod Wales.

Men i de defensive rækker blev det hele en smule for passivt. Det gav 36-årige Jessica Fishlock den plads, hun skulle bruge til at reducere til 1-2 efter 51 minutter.

Stine Ballisager i duel med Carrie Jones under kampen mod Wales. (Foto: © Andrew Boyers, Ritzau Scanpix)

Antræk til nervøsitet blandt danskerne, men det havde Frederikke Thøgersen heldigvis kuren mod.

Hun dirigerede således Sofia Svavas indlæg i nettet til 3-1 og gjorde kampens sidste halve time langt mere behagelig, end den kortvarigt så ud til at blive.

Det hjalp også, at indskiftede Sanne Troelsgaard kastede sig med hovedet forrest ind i en returbold og pandede bolden ind, inden Pernille Harder kronede sin aften med at lave hattrick og lukke til slutresultatet 5-1.