Det bliver i familien: Søster Eriksen udtaget til landsholdet

Louise Eriksen kan få sin landsholdsdebut, når de danske fodboldkvinder i april møder Finland.

Landstræner Nils Nielsen har udtaget truppen til testkampen mod Finland. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Landstræner Nils Nielsen har udtaget en trup på hele 28 spillere til testkampen mod Finland d. 11. april. Og blandt de 28 er der et par nye navne, hvor specielt et af disse kommer fra en familie, der må siges at have fodboldgenerne i orden.

Navnet er Louise Eriksen, og Kolding-forsvareren deler ikke blot efternavn med landsholdsstjernen Christian Eriksen. Louise er nemlig lillesøster til Tottenham-spilleren.

Udover Louise Eriksen er også Brøndby-keeperen Katrine Larsen nye i landsholdssammenhæng.

- Katrine Larsen har fået tilkæmpet sig en plads i målet hos Brøndby, så jeg har haft masser af muligheder for at se hende i kampaktion på det seneste og hun har bestemt gjort sig bemærket. Louise Eriksen har heller ikke været med i truppen før, men hun har været iøjnefaldende for sin klub, så hun fortjener også chancen, siger landstræner Nils Nielsen.

Comeback til Nadim

Truppen byder blandt andet også på et gensyn med Nadia Nadim, der på grund af en knæskade ikke har været i landsholdstruppen siden efteråret.

- Vi er rigtig glade for at have Nadia er tilbage, men det er længe siden, at hun har været i aktion i kamp på grund af sin skade, så vi må se på hvordan hun har det og hvordan hendes fysik ser ud, når vi mødes i Slagelse, lyder det fra landstræneren.

Opgøret mod Finland spilles d. 11. april kl. 19.00 og kan følges på DR3.

Danmarks trup

Mål:

Kathrine Larsen, Brøndby IF; Line Geltzer Johansen, Vejle BK; Naja Bahrenscheer, BSF; Stina Lykke Petersen, KoldingQ.

Forsvar:

Cecilie Sandvej, SC Sand; Janni Arnth Jensen, Linköpings FC; Line Røddik Hansen, FC Barcelona; Louise Dannemann Eriksen, KoldingQ; Luna Gevitz, Fortuna Hjørring; Maja Kildemoes, Linköpings FC; Mie Leth Jans, Brøndby IF; Rikke Læntver Sevecke, Brøndby IF; Simone Boye Sørensen, Brøndby IF; Stine Ballisager Pedersen, IK Skovbakken; Theresa Nielsen, Vålerenga IF.

Midtbane:

Frederikke Skjødt Thøgersen, Fortuna Hjørring; Katrine Veje, Brøndby IF; Line Sigvardsen Jensen, Washington Spirit; Nanna Christiansen, Brøndby IF; Sanne Troelsgaard, FC Rosengård; Sara Thrige, KoldingQ; Sarah Dyrehauge Hansen, Fortuna Hjørring.

Angreb:

Camilla Kur Larsen, Fortuna Hjørring; Lotte Troelsgaard, KoldingQ; Nadia Nadim, Portland Thorns; Nicoline Sørensen, Brøndby IF; Pernille Harder, VfL Wolfsburg; Stine Larsen, Brøndby IF.