Don Ø undskylder: Livet er ikke for kort til kvindefodbold

Flemming Østergaard er begejstret over kvindelandsholdet, der er tæt på at sikre sig billet til EM.

De danske fodboldkvinder vinder mange hjerter for tiden - således også Flemming Østergaard.

Den tidligere FCK-boss sender nu en undskyldning til lansholdet, fordi han tidligere har sagt, at "livet er for kort til kvindefodbold."

- Jeg må sige undskyld til damefodbolden, og jeg glæder mig utroligt meget at tage til Viborg til september og se Danmark spille mod Sverige, siger han til Aftenshowet.

I sidste uge så han kvindernes kamp mod Polen, der sluttede med en suveræn dansk 6-0 sejr. Dermed er landsholdet snublende tæt på at sikre sig billet til EM i sommeren 2017, der afvikles i Holland.

- Jeg havde aldrig set en damekamp før. Men da jeg så det her forleden dag mod Polen, blev jeg ærligt talt begejstret.

- Tag med Don Ø til Viborg

Landsholdsspillerne tager godt imod meldingen fra Don Ø:

- Det betyder rigtigt meget. Men han siger jo også, at han ikke havde set kvindefodbold før. Og det er jo lidt ærgerligt, at folk udtaler sig om kvindefodbold uden at have set det. Alle kan jo tage med Don Ø på Viborg Stadion. Og så kan vi håbe, at de ændrer mening, siger Theresa Nielsen.

Spillerne kan godt fornemme, at der er stor opbakning til holdet:

- Det er super dejligt. Det er noget, vi har ventet længe på, og det er fedt, at det går i den rigtige retning. Når man kæmper hårdt i kampene, er det virkeligt dejligt at få noget anerkendelse bagefter, siger Julie Trustrup.

Landsholdet er sikre på at slutte på minimum andenpladsen i sin kvalifikationsgruppe. Det er næsten nok til en EM-billet, da seks bedste toere på tværs af de otte kvalifikationsgrupper bliver belønnet med en EM-billet. I det regnskab ligger Danmark godt til inden holdets sidste to kampe, hvor modstanderne er Moldova og Sverige.

- Forhåbentlig kan kvinderne gøre det, herrerne ikke kunne: Slå Sverige, siger Flemming Østergaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk