DR køber rettigheder til VM i fodbold og pokalturnering

Allerede fra oktober kan du følge det danske kvindelandshold i fodbold på DRs kanaler.

Fremover bliver det nemmere at følge det danske kvindelandshold, efter DR har købt rettighederne til en lng række kampe - blandt andet til VM. (Foto: © Christof Koepsel, 2013 Getty Images)

DR og DBU har en god nyhed til alle, der er vilde med fodbold: Kvindelandsholdets kampe bliver nemlig vist på DRs kanaler frem til 2019, så du får mulighed for at følge EM-bronzevindernes jagt på flere medaljer helt tæt.

- Vi tror der er meget stort potentiale i at vise kvindefodbold, siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder.

- Vi kunne se ved seneste VM, at niveauet på eliteplan er tårnhøjt. Samtidig at der ude i klubberne er rigtig mange store fodboldtalenter i Danmark. Vi ved, at vi på DR Sporten kan lave rigtig flot dækning af kampene, og vi ved, at det danske hold har stort potentiale.

Aftalen mellem DR og DBU gælder både kvalifikationen frem mod EM 2017 i Holland og VM 2019 i Frankrig, plus VM-slutrunden i 2019. I første omgang er det faldet på plads, at DR viser alle Danmarks hjemmekampe, og så arbejdes der stadig på at udekampene også kan komme i fjernsynet.

Den første udekamp i kvalifikationen ér allerede faldet på plads, så du kan se Sverige-Danmark den 27. oktober.

Ved EM-kvalifikationen er Danmark i gruppe med Moldova, Sverige, Polen og Slovakiet.

Pokalfinaler vises også

Ud over landsholdet kommer DR også til at vise det bedste fra klubfodbolden. Kvindernes pokalfinaler kommer nemlig også til at blive vist på landsdækkende fjernsyn og direkte på DRs mobile apps og dr.dk.

Hele aftalen gælder også for radio, så du ligesom ved det seneste EM i Sverige, hvor Danmark nåede semifinalen, kan følge kvindelandsholdet på P3.

Det er essentielt for fodbold, at danskerne også får mulighed for at opleve hvor talentfuldt et kvindelandshold, vi har. Aftalen giver DR eksklusive rettigheder til at sende kampene på deres landsdækkende platforme, og det kommer danskerne, DBU og ikke mindst vores kvindelandsholds til gode, siger Katja Moesgaard, Direktør for DBU.

Første gang du får mulighed for at følge kvindelandsholdet er den 22. oktober, når Moldova gæster Viborg Stadion i Danmarks første kamp i EM-kvalifikationen.