Et simpelt fald gjorde lyd og lys ubærligt for landsholdsspiller

Landsholdsspilleren Sofie Junge Pedersen faldt uheldigt til træning og måtte se sin tilværelse reduceret til et liv på langs grundet en slem hjernerystelse.

2016 tegnede til at blive et stort år for den danske landsholdsspiller Sofie Junge Pedersen.

I stedet blev et simpelt fald til træning i hendes svenske klub FC Rosengård lig med en lang pause fra det aktive liv som fodboldspiller.

- Man har hele livet kunnet gøre en masse ting og have en masse ting i hovedet. Lige pludselig kunne man ingenting lave, siger Sofie Junge Pedersen, der fik en slem hjernerystelse efter faldet.

Der var derfor dømt absolut stilhed og nul aktivitet i hendes liv.

- Mit bedste bud er, at jeg 20 timer i døgnet lå ned i min seng med lukkede øjne. Jeg skulle have solbriller på indenfor og jeg kunne slet ikke holde lyden af pipfugle ud eller noget som helst, siger Sofie Junge Pedersen, der blev nødt til at give sig selv små pauser fra at lave ingenting for at holde hovedet oppe.

- Engang imellem gav jeg mig selv lov til at gå ned og snakke med mine forældre. For lige at få et afbræk. Ellers bliver man for ked af det. Det er jo heller ikke godt, hvis man psykisk er alt for langt nede.

Du kan høre Sofie Junge Pedersen fortælle hele sin historie om kampen for at komme tilbage i klippet øverst.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk