Farvel til reservelimbo: Norske fjelde har hærdet Ballisager

Forsvarsspilleren Stine Ballisager har efter flere års fravær bidt sig fast på det danske kvindelandshold i fodbold.

Et skifte til norsk fodbold har spillet en afgørende rolle i Stine Ballisagers (nr. 19) udvikling. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

I 2012 fik Stine Ballisager debut på A-landsholdet.

Året efter blev den daværende Skovbakken-spiller kåret til årets kvindelige talent.

Herfra røg Ballisager ind i et reservelimbo, hvor hun siksakkede ind og ud af landsholdtruppen - hvis hun da overhovedet blev udtaget.

Godt og vel fem års fravær senere var viborgenseren i januar tilbage i den rød-hvide varme mod Finland, og her har 25-årige Ballisager lunet sig lige siden.

- Jeg er super glad for den tillid, Lars Søndergaard (landstræner, red.) og Katrine Pedersen (assistenttræner, red.) har vist mig i år. Når jeg ikke har været med landsholdet, har jeg kørt på i klubben, og det er rigtig dejligt at være tilbage og få en masse spilletid, siger Stine Ballisager til DR Sporten.

Stine Ballisager omfavner Rikke Sevecke efter 3-0 mod Malta i EM-kvalifikationskampen i sidste uge. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Efter seks træningskampe i 2019 tog kvindelandsholdet i sidste uge hul på kvalifikationen til EM, da Danmark maste malteserne 8-0 i Viborg.

Henover sommeren, og op til årets første betydende landskamp, havde Stine Ballisager trippet rundt i Norge, hvor hun spiller i Vålerenga IF, og afventet, om hun stadigvæk var inde i Søndergaards fodboldkabale.

Det var hun. Fra start.

- Selvfølgelig går man og venter spændt på, om man får chancen igen, og om man bliver udtaget og får spilletid. Det er bare mega fedt at komme til at spille om point igen og være med til at kæmpe om pladsen ved EM, siger Stine Ballisager.

Norsk ryk har hævet niveauet

Ballisager startede sin karriere i Viborg, drog til Skovbakken, tog turen med over i klubsamarbejdet VSK Aarhus, før hun i 2018 pakkede kufferten og drog til norsk fodbold.

En beslutning, som har betydet meget for forsvarsspillerens udvikling og åbnet landsholdsdøren på ny, mener hun.

- Jeg tog rykket til Norge for at prøve en ny og bedre liga. Det tror jeg har gjort forskellen. At landstrænerne har set, at jeg godt kunne være med der.

- Det har udviklet mig både spillemæssigt og personligt, siger Stine Ballisager.

Stine Ballisager i hovedstødsduel under kvindelandsholdets træningskamp mod Frankrig tidligere på året. (Foto: Vincent kessler © Scanpix)

Den norske kvindeliga er hårdere og mere fysisk betonet end den danske. Det har givet knubs, men har samtidig også slebet kanterne på Ballisagers forsvarsmæssige spidskompetencer, siger hun.

Om startpladsen i bagerste geled forbliver hendes, må være op til landstræneren at vurdere, lyder det.

Hun er i hvert fald klar til, hvis Lars Søndergaard skriver hende på blandt de elleve udvalgte, når kvindelandsholdet tirsdag møder Israel på udebane i EM-kvalifikationen.

En lidt anden størrelse end det Malta-hold, hun var med til at banke i sidste uge.

- Der kommer helt sikkert noget mere tryk på. Israel pressede højt mod Italien i deres første kamp, og det tror jeg også godt, at vi kan forvente igen.

Det danske kvindelandshold møder tirsdag aften Israel i EM-kvalifikationen. Du kan se kampen direkte på DR1 fra klokken 17.45.

Facebook
Twitter