Fifa vedtager VAR til VM for kvinder

Sommerens VM i fodbold for kvinder bliver med VAR, vedtog Fifa fredag i Miami.

VAR kommer på banen ved kvindernes VM-slutrunde til sommer. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Fifa-præsident Gianni Infantino havde travlt på fredagens Fifa Council-møde.

Først fik han opbakning til at udvide VM allerede i 2022. Derefter blev en udvidelse af VM for klubhold også vedtaget, og slutteligt faldt noget mere lavpraktisk på plads, da beslutningen om at indføre VAR (Video Assistant Referee) ved sommerens VM-slutrunde for kvinder blev krydset af.

Pernille Harder og Danmark deltager ikke ved sommerens VM-slutrunde. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Med beslutningen om at anvende VAR ved VM for kvinder viser Fifa, at de prioriterer lige så gode rammer for kvinderne, som herrerne fik ved VM-slutrunden i sommer, vurderer DR Sportens fodboldkommentator Henrik Liniger.

- Man har noteret sig i Fifa, at kvindefodbolden har taget et stort skridt de seneste år, og Fifa vil gøre alt for, at afviklingen og rammerne kommer til at være lige så professionelle, som vi så i Rusland i sommer under herrernes VM.

- Det bliver spændende at følge en del af de her kvindelige dommere, som ikke har været vant til at dømme med VAR, og som nu med få måneders varsel skal vænne sig til at dømme med det her nye system. Erfaringerne viser, at spændingen i hvert fald ikke blive mindre, når det bliver indført, siger Henrik Liniger.

Danmark formåede ikke at kvalificere sig til VM, da det blev til to nederlag mod Holland i efterårets playoff-kampe.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter