Flere overraskelser i kvindelandsholdets VM-trup

Lars Søndergaard har udtaget sin trup til VM-kvalifikationskampen mod Ukraine i april.

Nadia Nadim og resten af landsholdet får selskab af flere nye spillere, når truppen samles forud for kampen mod Kroatien i VM-kvalifikationen. (Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

Det er stadig sidste års EM-sølvhold med Nadia Nadim og Pernille Harder i spidsen, der er stammen på kvindelandsholdet. Men flere nye navne har fået plads blandt de 16 spillere, som kvindelandstræner Lars Søndergaard torsdag udtog til VM-kvalifikationskampen mod Ukraine i april.

I truppen finder man således Fortuna Hjørrings 19-årige midtbanespiller Karen Holmgaard, som fik debut på landsholdet under Algarve Cup for tre uger siden. Ved samme turnering var der comeback til to klubkammerater fra Hjørring, midtbanespilleren Caroline Rask og angriberen Karoline Smidt, som var med efter henholdsvis tre og to år væk fra landsholdet. Alle tre gjorde det så godt i Portugal, at de også er med i truppen mod Ukraine.

Også i forsvaret er der et nyt ansigt, idet Brøndbys Rikke Sevecke er udtaget. Hun har været med to gange ved Algarve Cup, men aldrig spillet om point på landsholdet.

Landsholdet under pres

Det er første gang, at Lars Søndergaard skal stå i spidsen for holdet i en kamp, hvor der er point på spil. Kvindelandsholdet er som bekendt under pres i VM-kvalifikationen efter sidste års skrivebordsnederlag mod Sverige under konflikten mellem DBU og Spillerforeningen.

Kampen mod Ukraine spilles i Viborg mandag den 9. april og kan ses direkte på DR1.

Truppen mod Ukraine:

Stina Lykke Petersen (KoldingQ)

Naja Bahrenscheer (BSF)

Rikke Sevecke (Brøndby)

Janni Arnth (Linköping)

Stine Larsen (Brøndby)

Cecilie Sandvej (Frankfurt)

Mie Leth Jans (Manchester City)

Simone Boye (FC Rosengård)

Theresa Nielsen (Seattle Reign)

Frederikke Thøgersen (Fortuna Hjørring)

Nanna Christiansen (Brøndby)

Karen Holmgaard (Fortuna Hjørring)

Caroline Rask (Fortuna Hjørring)

Katrine Veje (Fortuna Hjørring)

Sanne Troelsgaard (FC Rosengård)

Karoline Smidt Nielsen (Fortuna Hjørring)

Nadia Nadim (Manchester City)

Pernille Harder (Wolfsburg)

FacebookTwitter