Fodbolddirektør enig med Harder: Kvindelandsholdet skal have bedre vilkår

DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, vil sikre bedre vilkår for kvindelandsholdet.

Pernille Harder har 113 A-landskampe på cv'et. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det danske kvindelandshold i fodbold skal have bedre betingelser. Det fastslår fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, over for DR Sporten.

- Vores setup på kvindelandsholdet skal styrkes. Det handler om vilkår, og vi skal ramme de betingelser, som de landshold, vi sammenligner os med, har, siger han.

Udtalelsen kommer, efter at kvindelandsholdets anfører, Pernille Harder, har efterspurgt ligeløn i landsholdsregi. Harder fortæller selv, at ligeløn blot er en del af det, hun ønsker for sig selv og sine holdkammerater på landsholdet:

- Det allervigtigste for os er, at vi har de samme vilkår som spillerne på herrelandsholdet. Det har vi ikke på nuværende tidspunk, siger hun.

Hun peger blandt andet på, at herrelandsholdet har flere trænere og analytikere i staben, end kvinderne har.

Ligeløn er ikke et mål lige nu

Pernille Harder understreger, at ligeløn er en del af det, som spillerne på kvindelandsholdet ønsker, men hun ved, at det er en proces, der kan tage tid.

- Vores mål er at få ligeløn. Vi ved godt, at det måske ikke sker i morgen, men vi har det som et mål, som vi hele tiden stræber efter at opnå, siger hun.

Men lige nu er fokus altså rettet mod de vilkår, de forskellige landshold tilbydes, og på den front kan en forbedring være på trapperne, oplyser DBU.

- Jeg har en god dialog med spillerne. Det her handler ikke om løn. Det handler om bedre betingelser og vilkår. Det er jeg enig i, siger Peter Møller.

FacebookTwitter