Fodboldekspert: ’Holland er klar favorit mod Danmark’

Kvindelandsholdet har muligheder mod Holland, der dog er favorit, mener DR’s fodboldekspert Peter Bonde.

Danmark og Holland mødtes senest i EM-finalen forrige sommer. Her vandt hollænderne. (Foto: REUTERS © Scanpix)

Det bliver en svær opgave for det danske kvindelandshold i fodbold, når Holland fredag aften tager imod i første playoff-kamp på vejen mod en VM-billet. Hollænderne er nemlig favoritter, mener Peter Bonde, der er ekspert for DR og skal kommentere kampen.

- Holland er europamester, og de er vel også det bedste hold i Europa, når de spiller op til deres bedste. I min verden er Holland klar favorit, siger Peter Bonde.

- Men hvis vi kan genfinde spillet fra sidste slutrunde, så har vi bestemt en chance. Holland er i min verden favorit. Måske 60-40, siger han.

Ikke nogen mælketand

Et spørgsmålstegn i den danske lejr er målmandsposten. Det rutinerede førstevalg Stina Lykke har stoppet karrieren, og derfor er det Line Johansen, der vogter det danske bur. Hun skal gerne godt fra start, vurderer Bonde.

- Hun er en kommunikativt stærk spiller med en fin alder, så det er ikke en mælketand, der kommer ind.

- Line har været med i noget tid og trænet, så spillerne kender hende, men man ved aldrig, hvordan hun reagerer, når der kommer noget på spil. Starten af kampen er afgørende. Det er ekstremt vigtigt, at hun kommer godt fra land, siger Peter Bonde.

Du kan se, hvordan det går Danmark på udebane mod Holland i aften klokken 19.45 på DR2.

FacebookTwitter