Fodbolden fik Nadims vågne mareridt til at forsvinde

Den danske stjerneangriber Nadia Nadim brugte fodbolden til at flygte fra tankerne.

Nadia Nadim kom til Danmark, da hun var 12 år gammel. (Foto: JOSE MANUEL RIBEIRO © Scanpix)

Den første tid efter fodboldstjernen Nadia Nadim kom til Danmark fra hjemlandet Afghanistan boede hun på asylcenteret i Gug i Nordjylland.

Fodbolden brugte hun til at glemme tankerne, men om natten kom det hele snigende.

- Indtil jeg var 14 eller 15 år, så havde jeg mareridt hver eneste nat. Det var virkelig nogle mærkelige drømme, og det var meget det samme, jeg drømte om. Jeg følte, jeg var forfulgt sammen med min mor, og vi løb afsted gennem alle husene, fortæller Nadia Nadim.

- Jeg var i England og besøge min moster, som sagde, at jeg skulle bede en aftenbøn hver aften. Det gjorde jeg. Og siden har jeg ikke haft de samme drømme, forklarer hun.

Savner mor, men nyder livet

I dag lever Nadia Nadim af at spille fodbold i amerikanske Portland Thorns. Og den danske angriber nyder at kunne holde fokus det, hun elsker mest.

- Jeg synes, det er rigtig fedt, at jeg ikke er forpligtiget til noget. Det eneste, jeg er bundet til, er noget, som jeg er bundet til med hjertet; min mor. Men det er jo ikke en forpligtelse, det er kærlighed, siger Nadia Nadim.

Mens Nadia Nadim spiller fodbold i USA, holder hun pause fra medicinstudiet hjemme i Danmark. Hun regner dog med at færdiggøre det, når eventyret på den anden side af Atlanterhavet er slut.

Du kan se tredje afsnit af dokumentaren: Nadia Nadim Angriber på DR3 mandag den 13. klokken 21, hvor den danske angriber gennemfører sit drømmeskifte til Portland Thorns i USA.

Facebook
Twitter