Fodboldkvinder efter storsejr: Vi viser, at vi er værd at satse på

Sejren over Ungarn har stor signalværdi i kampen for en ny aftale med DBU, mener to af spillerne.

Line Røddik mener, at sejren sender et vigtigt signal til DBU. (Foto: Joachim Johansen © dr)

Med en sejr på 6-1 Ungarn var der glæde i den danske landsholdslejr.

En god start på VM-kvalifikationen var sikret, men tenniscifre eller ej, så bliver indsatsen set i lyset af den tilspidsede konflikt med ledelsen i DBU, der indtil søndag truede med helt at afspore den danske deltagelse i kvalifikationen.

Det kunne høres i de efterfølgende interview, hvor der blandt et par af profilerne var enighed om signalværdien af ydmygelsen af de ungarske værter.

- Vi har endnu, endnu engang vist, at vi er værd at satse på. Vi står sammen hele vejen, og så håber jeg, at de (DBU's ledelse, red.) også snart tror på det, understregede venstreback Line Røddik.

Fodbold, ikke forhandling

For angriber Nadia Nadim var det udover sejren og de tre point også en forløsning overhovedet at få lov til at spille kampen.

- Jeg frygtede virkelig meget, at vi ikke kunne spille den her kamp, så jeg er lettet over, at det hele gik godt i sidste ende.

Portland Thorns-profilen var enig med sin holdkammerat i sejrens signalværdi og havde også godt bidt mærke i, at DBU’s øverste ledelse i skikkelse af direktør Claus Bretton-Meyer var på plads på de ydmyge rammer på stadionet i Györ.

- Det er et klassesignal, vi sender. Vi kommer ud og viser, at vi er et hold, der er værd at satse på. Og det er det, vi kæmper for; lige rettigheder. Vi har igen vist, at vi er et hold, der skal tages seriøst. Og jeg er glad for, at han er hernede, for det viser også, at han tager os seriøst.

Forhandlingerne mellem landsholdsspillerne og DBU i forsøget på at opnå en ny aftale er langt fra slut endnu. Kampen blev kun spillet, fordi der blev indgået en midlertidig aftale parterne imellem.

De skal derfor snart lægge arm i forhandlingslokalet igen, og Claus Bretton-Meyer var i forhold til spillerne mindre opsat på at vurdere kampen i lyset af fejden uden for banen.

- Jeg oplever ikke, at der er noget signal i det her. Det er fodbold, vi er her for. En ting er i forhandlingslokalet, og så er der noget andet på fodboldbanen. Jeg oplever, at de går ud og gør det, de havde sat sig for, og som vi havde forventet af dem, sagde han efter kampen.

Advarsel fra landstræneren

Med sejren fik debuterende landstræner Søren Randa-Boldt en perfekt start på sin tid som midlertidigt ansvarlig for kvindelandsholdet.

Forhandlingerne har han intet at gøre med, men han lod et par advarende ord falde til de stridende parter.

En gentagelse er af forløbet op til kampen mod Ungarn er nemlig ikke en mulighed, hvis der skal point på kontoen om en måned, når modstanderen er Sverige i VM-kvalifikationen.

- Jeg håber, at det går lidt bedre end sidst, for mod Sverige får vi brug for at være sammen mere end 35 minutter ude på en træningsbane. Ellers får vi en røvfuld, siger Søren Randa-Boldt.