Forsvarsklippen Line Røddik nyder at være tilbage på landsholdet

Efter halvandet år med skader og manglende spilletid er Line Røddik tilbage i landsholdstrøjen.

Line Røddik i EM-finalen mod Holland i 2017. (Foto: REUTERS © Scanpix)

Den 6. august 2017 vandt Line Røddik EM-sølv med det danske kvindelandshold i fodbold. En af de større begivenheder i hendes fodboldkarriere. Men den store succes fik også en brat ende for forsvarsspilleren.

Det efterfølgende år bød på længere skadespauser og manglende spilletid hos hendes daværende klub, FC Barcelona, hvilket smittede af på hendes tid på landsholdet.

- Uvisheden fyldte rigtig meget, og det var pisse hamrende hårdt. Hver gang, jeg syntes, det gik godt, så blev jeg sendt tre skridt tilbage igen, og så skulle jeg starte forfra, fortæller Line Røddik der i disse dage er samlet med resten af kvindelandsholdet i Portugal.

Line Røddik blev i 2010 kåret til Årets Spiller. Pernille Harder fik prisen som Årets Talent. (Foto: JEPPE MICHAEL JENSEN © Scanpix)

Med en fodboldlyst på stort set lige nul søgte Line Røddik efter andre græsgange, og hollandske Ajax Amsterdam blev løsningen. Her skulle fodboldglæden først og fremmest vindes tilbage, før håbet om at vende tilbage på det danske landshold kunne realiseres.

- På et tidspunkt gik det op for mig, at jeg blev nødt til at fokusere på at komme tilbage på fodboldbanen igen, selv om det lyder banalt. Men så længe jeg ikke kunne spille fodbold, kunne jeg heller ikke spille på landsholdet, og det var rigtig hårdt at følge holdet og ikke selv kunne være med, siger Line Røddik.

Optur på optur

Efter et hårdt år i FC Barcelona skiftede Line Røddik Spanien ud med en tilværelse i Amsterdam, hvor hun kom godt fra start. Kun en kort skadesperiode voldte hende mindre problemer, men ellers er det hele gået som håbet, og efter årsskiftet er det nærmest gået over al forventning. Ajax er gået fra at være tolv point efter førstepladsen til nu at føre med et enkelt point, og tilmed har Røddik kvitteret med at par kasser.

- Jeg mærkede på egen krop at savne fodbolden helt vildt. Når man pludselig mister det, så finder man også ud af, hvor meget man nyder og savner det. Det giver en helt ny motivation, siger Line Røddik.

Men succesen stoppede ikke her. For da landstræner Lars Søndergaards trup til dette års Algarve Cup blev meldt ud, var Line Røddiks navn på listen, og nu er den erfarne ræv samlet med resten af landsholdet.

- Det er så fedt at være tilbage. Det er sådan lidt en sjov følelse af at være en ny-gammel spiller på en gang. Der er sket meget med ny træner og nye spillere, så det er en god kombination af, at jeg skal lade mig inspirere og samtidig give det, jeg plejer at give, siger Line Røddik.

- Nu har jeg jo spillet i udlandet i 10 år, og når man så kommer med landsholdet, så har det altid været med en følelse af, at man kommer tilbage til noget, som kender en virkelig godt. Det har altid været et frirum for mig midt i den normale hverdag. Jeg kommer tilbage til nogen, hvor man på en eller anden måde føler sig hjemme, og det føles godt, siger Line Røddik, der i sin karriere har spillet i Sverige, Frankrig, Spanien og nu Holland.

En klippe i forsvaret

Og det er ikke fru ’hvem-som-helst’, der er tilbage på landsholdet. Sammen med Sanne Troelsgaard er Line Røddik den spiller i truppen til Algarve Cup, der er noteret for flest kampe på landsholdet. 132 af slagsen. Derfor er det også en god portion ro, der er kommet tilbage.

- Hun bidrager med meget ro i forsvaret. Line er en meget spillende forsvarsspiller, og det giver en stor tryghed for os, som spiller fremme, fordi hun kan være med i opspillet. Så hun er tilbage som en slags klippe i forsvaret, siger Sanne Troelsgaard.

Line Røddik nyder at være tilbage på landsholdet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Hun bakkes op af manden med den afgørende stemme i Line Røddiks comeback på det danske landshold. Landstræner Lars Søndergaard.

- Jeg er glad for, at Line er kommet sig over sine skader. Hun har prøvet meget i udlandet i større klubber med professionelle setups, og det ligger der en masse værdi i.

- Line kan absolut komme i spil til EM-kvalifikationskampene i efteråret. Det kan alle, der er med nu. Line bidrager med en spillerutine og kan være med til at støtte op om flere af de nye. Det er vigtigt at have nogle med, som de unge spillere kan lære af, siger landstræneren.

De danske fodboldkvinder møder Norge i første kamp ved Algarve Cup onsdag klokken 14.15.

Facebook
Twitter