Fra EM-succes til Kinas U19-hold: Dansk trænerduo starter nyt eventyr

Nils Nielsen skal sammen med Peter Bonde være trænere for Kinas U19-landshold i kvindefodbold.

Peter Bonde og Nils Nielsen bliver den nye trænerduo hos Kinas U20-landshold. (Foto: SCANPIX © sCANPIX)

Man skulle mene, at når man har ført det danske kvindelandshold til EM-finalen, så ville der åbne sig en verden af muligheder for nye spændende jobs. Og nu er der så kommet et spændende job ind af brevsprækken til Nils Nielsen, men det var næppe mange, der havde gættet, at det lige skulle blive det.

Han skal nemlig være assistenttræner for det kinesiske U19-landshold, hvor Peter Bonde bliver cheftræner.

- Jeg fik en henvendelse fra A-landsholdets nye landstræner islændingen Sigurður Ragnar Eyjólfsson, som jeg har kendt i mange år. Han har startet op med et nyt projekt i Kina, og han vil gerne have, at der skulle være nogen, som kunne hjælpe ham lidt med det, siger Peter Bonde til DR Sporten.

- Han kendte den lidt til den måde, som jeg så fodbold på. Og så spurgte han mig, om det var et job, jeg var interesseret i. Så fik jeg også at vide, at jeg kunne også selv tage min assistent med, og så har jeg lige haft fornøjelsen af at have Nils Nielsen ovre på Oure, hvorefter vi tog ud til Kina fire dage i december for at se på tingene, forklarer han.

Nils Nielsen var blandt kandidaterne til at blive kåret til årets træner hos Fifa efter sommerens EM-slutrunde, og derfor er det noget af en kaliber, som Peter Bonde har fået at arbejde sammen med.

- Nils og jeg har kendt hinanden i mange år. Vi kender hinandens styrker og svagheder. Så der burde ikke være noget, som skulle forhindre os i at arbejde godt sammen. Vi skal også bo sammen i Beijing. Han har sin kæreste og sit lille barn med, men vi skal bo i samme kompleks. Så vi kommer til at bruge en del tid sammen. Så er det rart, at det er en, man kan holde ud, siger Peter Bonde.

Peter Bonde var assistenttræner for Morten Olsen sidst herrelandsholdet var med til en slutrunde i 2012. Nu skal Bonde tilbage til en slutrunde. Denne gang er det bare kvindernes U20-VM.

- Hovedopgaven er U20-VM i Frankrig i august, hvor de har kvalificeret sig. Det bliver den primære opgave i første omgang, siger Peter Bonde.

Den danske duo rejser allerede fra Danmark onsdag, hvor de starter på jobbet.

Facebook
Twitter