'Fremtiden ser lys ud': Landsholdet vil udnytte gode VM-takter i næste epoke

Danmark tabte mandag 0-2 i VM-ottendedelsfinalen, men der er rigeligt at bygge videre på, forsikrer VM-truppen.

Simone Boye og Pernille Harder sagde mandag, sammen med resten af det danske landshold, farvel til VM-slutrunden. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)

Trods VM-exitet er de danske spillere fortrøstningsfulde for fremtiden.

En ottendedelsfinale foran 75.000 tilskuere, løbende forbedring af præstationerne og et stærkt sammenhold. Tre faktorer, som alle skal tages med og bygges videre på. Sådan lød det fra den danske landsholdslejr på bagkant af mandagens nederlag til Australien.

Landsholdsanfører Pernille Harder var naturligvis skuffet over, at det danske punktum ved VM-slutrunden blev sat mandag, men der var også en stor optimisme at spore, da DR Sportens udsendte reporter fangede stjernespilleren umiddelbart efter nederlaget.

- Det er første gang, at vi er gået videre fra gruppespillet i 28 år, og vi slutter af med en god kamp. Træls, at vi taber, men der er mange ting at bygge videre på, og fremtiden er lys, for vi har virkelig mange dygtige unge spillere.

- Vi har fået bygget noget op de sidste fire-fem uger, som vi bare skal bygge videre på, siger Pernille Harder.

'Bare et spørgsmål om tid'

Holdkammeraten Janni Thomsen drømte, som resten af landsholdet, om en VM-finale. Den drøm blev knust, men håbet om at opnå flere ting med det danske landshold er intakt, forklarer hun.

- Der er meget potentiale i det her hold. Vi har spillere i store klubber, der etablerer sig nu. Det er bare et spørgsmål om tid. Jeg er ikke i tvivl om, at vi igen kommer til at stå til EM og VM. Jeg glæder mig sindssygt meget til fremtiden, siger Janni Thomsen.

Kampen mod Australien var Janni Thomsens største fodboldoplevelse. Velsagtens også en af dem, der har gjort mest ondt. (Foto: © Kim Price, Associated Press)

Selvom skuffelsen var til at tage at føle på mandag, så kan landsholdet være stolte af indsatsen i Australien, lyder det fra den danske højrekant.

- Vi kan se os selv i øjnene og sige, at vi gjorde tingene rigtigt. Det kan vi bygge videre på, og nu sker der en stor forandring. Der kommer til at ske en masse nyt, siger hun.

Ny mand ved roret

Janni Thomsen har ret, når hun siger, at der venter landsholdet en ny æra. For mens VM-erfaringerne skal tages med videre, og der skal bygges videre på det etablerede, så stopper rejsen for en af nøglefigurerne på landsholdet.

Kampen mod Australien blev den sidste som dansk landstræner for Lars Søndergaard, som kort efter VM-exitet havde svært ved at sætte ord på sit farvel til landsholdet.

Lars Søndergaards sidste kamp som dansk landstræner blev en ottendedelsfinale ved VM foran 75.000 tilskuere i Sydney. (Foto: © Mark Baker, Associated Press)
Lars Søndergaards sidste kamp som dansk landstræner blev en ottendedelsfinale ved VM foran 75.000 tilskuere i Sydney. (Foto: © Mark Baker, Associated Press)

Lars Søndergaard kan se tilbage på fem og et halvt år som landstræner for Danmark med EM-deltagelse i 2022 og en VM-ottendedelsfinale som kulminationen på forløbet.

- Vi har haft en fantastisk tid. Det er det, jeg kommer til at tænke tilbage på, men også at kulminationen blev en VM-slutrunde, hvor vi kom videre fra gruppespillet og spillede mod værtsnationen foran 75.000 tilskuere. Så glemmer jeg nok, at vi tabte, siger Lars Søndergaard.

Svenske Andrée Jeglertz overtager nu tøjlerne på det danske landshold, og det bliver spændende at se, hvad og hvor meget der bliver lavet om, lyder det fra DR Sportens fodboldkommentator Arnela Muminovic.

- Nu kommer en svensker ind, som skal skabe sit eget hold, og det bliver spændende at se, hvad han gør, for han har ikke lang tid. Allerede i september venter de første landskampe, siger Arnela Muminovic.

Danmark indleder Nations League-gruppespillet mod Tyskland og Wales henholdsvis den 22. og 26. september.