Hæsblæsende hollandsk fodboldmaskine sender Danmark til tælling

Danmarks fodboldlandshold for kvinder taber 2-0 mod Holland i deres sidste landskamp i år.

Danmarks fodboldlandshold for kvinder havde en ambition om at slutte landsholdsåret af med manér, som det sig hør og bør - med en sejr.

Men tirsdagens opgør mod Holland gav ikke anledning til at springe ned fra stolen og ud i det nye år med armene over hovedet, for noget fodboldmæssigt festfyrværkeri var det ikke.

I hvert fald ikke set med danske briller.

Modstanderne fra Holland var nemlig her, der og alle vegne, og de endte da også med et vinde testkampen i Zwolle 2-0.

Derfor må det danske landshold gå ind til det nye år med et nederlag i bagagen, og det behager langt fra landsholdsspilleren Stine Ballisager.

- Vi vidste godt, at Holland var en virkelig, virkelig god modstander. Men vi tager ved lære fra den her kamp, for vi skal oppe os, siger hun.

Du kan se et interviewet med Stine Ballisager i videoen herunder

Mod hollænderne stod landsholdet for passivt, og de var heller ikke aggresive nok i nærkampene, mener hun.

Og det skal der arbejdes på, fortæller forsvarsspilleren.

- Vi har potentiale til at blive endnu bedre. Vi vil gerne op og være et top ti-hold, så vi skal kunne forsvare os og blive bedre, siger Stine Ballisager.

Hollandsk fodboldfest

Fra første fløjt lignede det ikke, at opgøret mod hollænderne ville blive nogen hæsblæsende affære.

Selvom en pæn sjat tilskuere med både trommer og trompeter i hænderne forsøgte at gejle spillerne op, var tempoet - som det ind i mellem kan være i en testkamp - langsomt.

Men efter lidt boldflytteri fra side til side tvang hollænderne efter et lille kvarters tid danske Lene Christensen ud i en flot redning. Målvogteren måtte strække sig, men med den ene lab fik hun akkurat viftet kuglen ud over baglinjen.

En flot redning, men også et varsel om, at Holland ikke havde tænkt sig at tage fra hjemmebanen uden at få netmaskerne til at blafre.

For herefter satte aftenens modstandere sig tungt på spillet, og det gav også pote små femten minutter senere.

Millimeterpræcist var indlægget fra den hollandske fod ikke, men først på kuglen kom forsvarsspilleren Dominique Janssen alligevel, og med en kejtet knæ-afslutning fik hun skovlet bolden ind bag Lene Christensen.

1-0 og en ordentlig mavepuster til Danmark.

Selvom Lene Christensen tog godt fra, måtte hun se sig passeret første gang efter 26 minutters spil. (Foto: © Gerrit van Keulen, Ritzau Scanpix)

Den havde de hvidklædte danskere svært ved at komme sig over, og det tunge, trættende pres mod danskernes mål fortsatte både i slutningen af første halvleg og starten af anden.

Et lille stykke inde i anden halvleg blev beskydningen af Danmarks mål så vekslet til endnu en scoring, da midtbanespilleren Lineth Beerensteyn efter et par vævre træk i det danske felt indstillede sigtekornet, trykkede af og sendte bolden i mål.

2-0.

For de rødhvide spillere blev det heldigvis en smule bedre herfra, og bolden blev generelt flyttet en smule længere op mod hollændernes mål.

Men også kun en smule.

Mange målchancer kom Lars Søndergaards spillere nemlig ikke til, og efter 90 minutter måtte de derfor indse, at de går ind i det nye landsholdsår med et nederlag i bagagen.

Det til trods er der dog noget positivt at tage med sig videre ind i det nye år, fortæller landsholdsspilleren Sofie Svava.

- Vi var matchet godt. Det var et hold på øverste hylde, og det kunne vi godt mærke. Det var fedt at få god modstand, siger venstrebacken.

God modstand fik de i dén grad, og det gør de også, når de om lidt mere end et halvt år rejser et smut til Australien og New Zealand for at deltage i verdensmesterskabet.

Der vil de gerne stå så skarpe som muligt, og nederlaget mod Holland viste dem, at de mangler lidt endnu for at nå dertil.

- Der er masser at arbejde på inden en VM-slutrunde, men det var fedt at møde nogle gode modstandere, så vi ved, hvordan vi står mod de store hold, siger Sofie Svava.

Du kan se højdepunkterne fra kampen mod Holland i videoen i toppen af artiklen.