Harder alene på toppen: 'Jeg skal score endnu flere mål, så der ikke er nogen, der slår rekorden'

Angriberen Pernille Harder er den mest scorende danske landsholdsspiller efter sit mål mod Malta.

Pernille Harder scorede hattrick i sin første landskamp, som var en 15-0 sejr over Georgien tilbage i 2009. Knap 12 år senere er hun Danmarks mest scorende spiller nogensinde. (Foto: BROHUS ANDERS)

Debutkampen var et stærkt signal om, hvad Fodbolddanmark havde i vente.

Den blot 17-årige Pernille Harder brillierede med et hattrick i sin første kamp for A-landsholdet, da danskerne klapsede Georgien med 15-0 i 2009. Men hun var langt fra færdig.

Knap 12 år og fire klubskifter senere er den nu 28-årige Chelsea-angriber den mest scorende fodboldspiller i dansk landsholdshistorie med sine 66 mål. Rekorden blev sikret ved scoringen til 4-0 i Danmarks sejr over Malta i VM-kvalifikationen, som hjemmeholdet vandt 7-0.

Pernille Harder er stolt af sin egen præstion, og med målet mod Malta passerede hun angriberen Merete Pedersen, som i sin karriere scorede 65 landskampsmål for Danmark.

- Det var dejligt at score her i Viborg. Det er en stor rekord at få. Jeg er glad for at være her - og at fansene er her, siger Pernille Harder til DR Sporten.

Her kan du se Pernille Harders 66. mål for Danmark

Midtjyden begyndte sin professionelle karriere i Team Viborg i 2007. Siden har hun spillet i den bedste svenske, tyske og engelske række. Pernille Harder blev udnævnt som anfører på det danske landshold i marts 2016 og var med til at sikre Danmark en sølvmedalje ved EM i 2017, da landsholdet tabte 2-4 til Holland.

Angriberen blev desuden den dyrest handlede fodboldspiller på kvindesiden, da hun i sommeren 2020 skiftede fra Wolfsburg til storsatsende Chelsea. Med sine offensive egenskaber var hun med til at sikre The Blues mesterskabet i 2021.

  • Pernille Harder var med til at vinde det engelske mesterskab med Chelsea i 2021. Skiftet til The Blues gjorde hende til den dyreste spiller på kvindesiden. (Foto: John Sibley © Ritzau Scanpix)
  • Den danske angriber spillede i tyske Wolfsburg fra 2017 til 2020. Det indbragte blandt andet fire mesterskaber, fire pokaltitler samt prisen som årets spiller i 2020. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)
  • Pernille Harder udlignede til 2-2 i EM-finalen i 2017, som Danmark dog tabte 2-4 til Holland. (Foto: YVES HERMAN © Scanpix Denmark)
1 / 3

Pernille Harder er dog langt fra færdig med at imponere for landsholdet, selvom hun ikke spillede en prangende kamp mod Malta torsdag aften i Viborg. Det mener DR Sportens kommentatorduo Arnela Muminovic og Henrik Liniger, der var på plads i Viborg torsdag aften.

- Pernille Harder sætter en helt fantastisk rekord som 28-årig. Men hun havde det svært generelt, fordi modstanderne havde stor opmærksomhed på hende. Hun viser klassen i glimt, forklarer de i karaktergivningen efter landskampen.

Med henholdsvis 53 og 38 mål er Sanne Troelsgaard og Nadia Nadim rekordholderens to nærmeste forfølgere. Nedenfor kan du se topscorerlistens top-5.

Den næste mulighed for at øge målrekorden venter den 21. september, når Pernille Harder og Danmark møder Aserbajdsjan i forsøget på at kvalificere sig til VM i Australien og New Zealand i 2023. Ifølge Pernille Harder er der nemlig heller ingen grund til at fejre rekorden endnu.

- Det bliver ikke fejret. Jeg skal score endnu flere mål, så der ikke er nogen, der slår rekorden, siger Pernille Harder til DR.

Facebook
Twitter